Unde poți face cursuri pentru pilot de avion in România?

Unde poți face cursuri pentru pilot de avion in România?

Tu la ce meserie visai încă de când erai copil? Dacă unii dintre noi își doreau să devină medici, profesori, ingineri sau pompieri, alții visau cu ochii deschiși la o carieră în aviație. Mulți și-au urmat deja visul și străbat acum lumea în lung și-n lat de la bordul impunătoarelor aeronave. Alții se gândesc acum să facă primii pași în acest sens. Îți dorești și tu să devii pilot? Atunci, te invităm să-ți pui centura de siguranță și să citești acest articol până la final. În cele ce urmează, vei descoperi cum poți obține brevetul pentru zbor, care sunt condițiile de înscriere, dar și care sunt perspectivele salariale în acest domeniu. Bun venit la bord!

Cursuri pentru viitorii piloți români

Meseria de pilot de avion este considerată a fi una dintre cele mai îndrăgite și bine plătite meserii din lume. Nicio zi de lucru nu seamănă cu alta, descoperi noi culturi și tradiții, comunici cu o mulțime de oameni și te bucuri de multe alte beneficii pe lângă salariul care este deja unul generos. Sigur că toate aceste avantaje vin la pachet cu o serie de responsabilități. Nu poți deveni pilot peste noapte, dar cu voință și multă implicare îți poți croi un drum spectaculos deasupra norilor. Cum începi? Este simplu: te înscrii la un curs pentru pilot de avion la o școală acreditată de Autoritatea Aeronautică Civilă. Programele de formare includ atât instruire teoretică, cât și practică, ceea ce înseamnă că la finalul cursurilor vei acumula câteva ore bune de zbor, practicate inclusiv în simulator.

E important de știu și faptul că pentru a urma o carieră în calitate de pilot comercial, va trebui să obții, după finalizarea cursurilor, o licență de pilot de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. În plus față de aceste certificări, companiile aeriene au și propriile programe de formare, programe pe care le vei urma înainte de a te angaja în mod oficial.

Condiții de înscriere la cursurile de pilotaj

La modul general, pentru a te înscrie la curs va trebui să ai o stare bună de sănătate și să cunoști limba engleză. De altfel, este important să ai o bună capacitate de concentrare și gestionare a emoțiilor. În plus, în funcție de tipul de curs ales, va trebui să respecți și alte cerințe. Dacă pentru un curs PPLA poți avea vârsta minima de 17 ani, pentru a te înscrie la un program ATPL va trebui să prezinți diploma de Bacalaureat și să ai cunoștințe solide de matematică și fizică.

Foarte mulți cursanți optează pentru un zbor cu avionul în București înainte de a se înscrie la curs. Aflându-se la înălțime, alături de un pilot profesionist, tinerii își pot da seama dacă își doresc cu adevărat să facă parte din lumea aviației. În plus, o astfel de experiență este și una deosebit de relaxantă, un mod inedit de a-ți petrece timpul liber.

Perspective salariale pentru viitorii piloți

În ceea ce privește eforturile financiare, programele de pregătire pornesc de la 8000 de Euro și variază în funcție de modulul ales, dar și de orele suplimentare pe care îți dorești să le acumulezi ca și experiență. Pe de altă parte, salariile din acest domeniu nu sunt deloc de neglijat, cu toate că un pilot începător nu va ajunge încă din primele luni la salariul piloților experimentați. Tipul de aeronavă, compania aeriană, locația geografică și calificările suplimentare sunt doar câțiva dintre factorii cheie care influențează perspectivele salariale ale piloților. Astfel, un pilot experimentat poate câștiga chiar și 100.000 de Euro pe an, așa cum se întâmplă în cazul celor care lucrează de ani buni pentru companii cu renume, precum: Lufthansa, KLM sau Easyjet.

Concluzionând, meseria de pilot este una care îți poate aduce numeroase beneficii, dar care implică seriozitate și efort susținut.Tu crezi că ești pregătit pentru o carieră la înălțime?

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5