Interpelări ce compun un tablou „horror”!

Consilierii bistriţeni vor să pară „conectaţi” non-stop la treburile urbei… prin excelenţă la chestiunile ce privesc curăţenia şi ordinea publică. Ceea ce ar fi cum nu se poate mai lăudabil… Tabloul descris de cei care intervin în plenul Consiliului devine unul horror: stâlpi stradali deşelaţi de mulţimea cablurilor, „izvoare” contaminate de unde oamenii (în necunoştinţă) consumă zilnic apa… ca nefiind „tratată”, străzi prăfuite şi invadate de gropi, loc de agrement – „lacul MHC” ajuns focar de infecţie, câini vagabonzi care pun în pericol oamenii, hoţi care fură din balcoane – agenţii poliţiei fiind o „specialitate” scumpă la vedere, concursuri de maşini „pe artera laterală a blocurilor”.

Şi „tirul” la care ţinta e şeful executivului, nu conteneşte!... Nici în cartiere, nu e de bine. În Slătiniţa, locul de agrement, numit „Parc” de către delegatul sătesc, este un loc cu noroi… iar în Sigmir degeaba s-a introdus canalizarea, pentru că 130 de gospodării nu sunt racordate la conductă. Prestatorul de serviciu „Transmixt” nu-şi respectă orarul pe unele trasee, cu deosebire în zilele de week-end….

Primarul Ovidiu Creţu vine cu explicaţii şi promisiuni… la parte din asemenea nereguli semnalate de colegii de mandat, între care cei mai fini observatori sunt cei din grupul consilierilor PD-L: Gabriel Cordovan, Eugen Curtean, Marioara Seica, Filip Moisil, Gheorghe Tuţă, dar şi din aripa liberalilor, Calo Viorica, Dănuţ Molnar…

E de la sine înţeles că lucrurile nu pot rămâne aşa şi că nici „criticile” întemeiate fără urmări, în sensul bun, aşteptat de comunitatea locală.

Ce nu e în regulă e şi felul în care privesc, adesea, aceste probleme de interes public, chiar şi cei care le afişează… Fie şi în şedinţă. Notând şi arătând cu degetul spre primar, nu e cel mai productiv! Ce-ar fi dacă „oratorii” s-ar implica şi ei? Azi pe o stradă, mâine pe alta, sau în cartierele de blocuri, ca să nu mai vorbim de cartierele săteşti, unde şi delegaţii – beneficiari şi ei de indemnizaţie bănească lunară – pot fi „factorul” mobilizator. Municipalii noştri au uitat, se vede, până şi de acele „comitete… comiţii” în care s-au constituit la un moment dat, ca să-şi amintească de ei alegătorii. Dar, asta, numai în campanie electorală!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5