La Grupul Şcolar „Liviu Rebreanu” din Maieru

Simpozion internaţional didactic

Grupul Şcolar „Liviu Rebreanu” din Maieru a fost gazda celei de-a treia ediţii a Simpozionului Internaţional „Şcoala românească şi Şcoala europeană”. Desfăşurat în perioada 7-9 ianuarie, evenimentul a fost organizat de către profesorul Ioan Bindea, director al Grupului Şcolar Maieru, prof. Cristina Hădărău, institutorii Anuţa Crăciun şi Daniela Lorinţiu, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Maieru, Muzeul „Cuibul Visurilor” Maieru, IŞJ BN, CCD, Despărţămintele Astra din Năsăud, Iaşi şi Chişinău, Centrul „Pologlotte” şi Şcoala „Jeanne D’Arc” din North sur Erde, localitate din Franţa înfrăţită cu Maieru, dar şi cu Centrul Cultural Municipal Bistriţa. Scopul urmărit de proiectul didactic din cadrul simpozionului a fost valorificarea experienţelor şcolare şi extraşcolare în domeniul educaţiei actuale, promovarea achiziţiilor şi rezultatelor individuale în context naţional şi internaţional, dinamizarea interacţiunii dintre şcoli, elevi şi cadre didactice, precum şi prezentarea unor produse executate creativ de către elevi.

Simpozionul a debutat cu o expoziţie-concurs de creaţia intitulată „Iarna”, cuprinzând creaţii literare în proză şi versuri, creaţii plastice, reviste şcolare realizate de elevi sau cadre didactice. Ultima zi a manifestărilor a debutat cu parada portului popular, apoi vizitarea Muzeului „Cuibul Visurilor”, urmată de reuniunea în sala festivă a şcolii, unde participanţii au susţinut lucrări cu tematica „Proiectul şi parteneriatele educaţionale în şcoala românească şi cea europeană”, „Valorificarea noilor educaţii la clasă”, „Rolul şi importanţa metodelor interactive”.

Pe scena Căminului Cultural Maieru s-a derulat concursul „Datini şi obiceiuri de iarnă”, juriul apreciind autenticitatea şi frumuseţea costumelor populare, originalitatea obiceiului prezentat de fiecare concurent. Invitat special la manifestare a fost ansamblul folcloric „Cununa de pe Someş”, a cărui prestaţie a fost apreciată la superlativ.

Aceste parteneriate dintre şcoala românească şi şcoala europeană ajută la concretizarea actualelor metode în educaţie, fiind necesară comunicarea experienţelor din şcolile europene pentru un progres în educaţia fiecăruia. De aceea se vor revedea şi la anul, la ediţia a IV-a.

Comentarii

16/04/10 08:52
Delia Drila

Felicitari pentru munca depusa cu ocazia acestui simpozion.Rugamintea mea daca se poate sa trimiteti mai repede revista sau CD-ul cu lucrarile prezentate.

13/02/10 00:02
VizitatorDIACON...

Buna seara! AM PARTICIPAT LA ACEST SIMPOZION ,AM TRIMIS LUCRAREA PRIN MAIL LA ADRESA DATA ,AM TRIMIS IN PLIC LUCRARILE SI UN PLIC AUTOADRESAT COPIILOR ,AM ACHITAT BINEINTELES TAXA DE PARTICIPARE DAR PANA ACUM NU AM PRIMIT NIMIC. ASTEPT RASPUNSUL DVS. O SEARA BUNA!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5