Obiectiv îndeplinit pentru primarul comunei Petru Rareş
Pentru ca rromii, semnificativi la număr în comuna Petru Rareş, să nu se simtă nici discriminaţi, nici cu accesul îngrădit la educaţie, administraţia locurilor s-a scotocit prin buzunarele publice şi a reuşit să scoată, după vreo doi ani de căutări, în jur de 500.000 de lei, bani din care a transformat, din primăvară şi până acum, şcoala generală din Poienile Reteagului, cartier preponderent etnic, într-un local nou, modernizat în interior şi la exterior. Cu un buget “nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar totuşi mulţumitor”, cum îl caracteriza primarul Vasile Cocos la începutul anului, fără prea fonduri europene şi cu satisfacţia că Masterplanul incluzând canalizarea, întreprins la nivel de judeţ, a ajuns, în sfârşit, şi la Reteag, comuna şi-a derulat prin iniţiativa cu şcoala din Poienile reteagului - dusă de curând la bun sfârşit - cel mai important proiect din 2013. Lucrarea de reparaţie capitală s-a concretizat într-un teren de sport în spatele şcolii şi cu modernizările de rigoare ale imobilului, astfel încât copiii rromilor să poată învăţa în tihnă, iar familiile lor să nu se mai plângă că n-au, în viaţă, şanse egale cu alte etnii.
Beneficiari sunt, deja, elevi ai claselor I-IV şi preşcolari, rromi în proporţie de circa 85 la sută, iar investiţia a fost susţinută exclusiv din fondurile bugetului comunal.
Citiţi şi:
- Primarul Vasile Cocos: Cel mai important proiect din 2013 al comunei Petru Rareş îi vizează pe rromi şi şcoala lor
- Poienile Reteagului – "zonă roşie" în judeţ cu 13 cazuri confirmate. Pintic, Şintereag, zone vulnerabile!
- Calitatea locuinţelor din Bistriţa-Năsăud, nici prea-prea, nici foarte-foarte
- La bacalaureatul din Beclean, a excelat doar Colegiul Naţional “Petru Rareş”
- Secretar de stat Ilie Dincă (CNCD): Mă bucur că în judeţul Bistriţa-Năsăud nu avem fapte de discriminare vizibile. La Petru Rareş, situaţia rezolvată prin implicarea autorităţilor
Adaugă comentariu nou