Alexandru Toniuc: Este o aberaţie ca PDL să ceară camere de luat vederi în secţiile de votare

La conferinţa de presă a Filialei Judeţene a Partidului Ecologist Român, la care au participat Alexandru Toniuc – preşedintele filialei, Marius Bălan – preşedinte Organizaţia Municipală Bistriţa, Cristian Ţetcu – preşedinte „Gaal Ruralis”, au fost abordate probleme privind viziunea partidului în diverse situaţii din judeţ şi ţară, cu precădere probleme de ecologie.
Marius Rus a pus pe tapet problema retragerii liberalilor de la guvernare, considerând-o una bărbătească, prin demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului, iar liberalii să fie mai atenţi la colegii noştri, să le susţină amendamentele.
Nu sunt de acord cu desfiinţarea piaţetei părculeţului din Mihai Eminescu, sunt 550 de semnături depuse, se pregătesc încă 1000 de semnături. Cetăţenii nu-şi doresc acest lucru pentru că nu-şi vor parca maşinile în parcare pentru că nu au bani pentru 365 zile calendaristice.
Contractele de salubritate între Primărie şi cetăţeni trebuie încheiate la plătirea impozitelor de către contribuabil.
Cazul de la Sărata este edificator, nu există container de gunoi. Jandarmii fac educaţie degeaba. S-au dat saci pentru gunoi de către PER, iar romii doresc amenajarea unui teren de fotbal, problemă ce va fi expusă de consilierul Toniuc şi roagă Primăria să-l facă.
Este o aberaţie ca PDL să ceară camere de luat vederi în secţiile de votare, iar plăcuţele pentru secţiile de votare să fie prinse cu cleme, nu bătute cuie.
Garda de Mediu a cerut sprijinul PER pentru a apăra apele, iar prefectul a cuplat la idee, oferindu-şi sprijinul pentru dotare în acest sens.
Problema MHC (microhidrocentrale) este una care a sensibilizat mai multe ONG-uri din ţară, care strâng semnături şi cer neacordarea autorizaţiei de mediu pentru construcţia acestora.
Judeţul nostru este fruntaş în acest domeniu, având 54 de cereri, 47 de avize sunt date şi sunt în diferite stadii de derulare, o bună parte dintre ele sunt în zona protejată, cum sunt cele de pe pârâul Buduşel, pe râul Cuşma etc. Acestea distrug, afectează arealul pe o suprafaţă mare, influenţează biotopul, inclusiv secarea izvoarelor, mai ales că se construiesc în cascadă, jumătate dintre ele funcţionează la capacitate mică. Ele nu produc atât cât distrug, sunt utile numai pentru comunităţile izolate.
Alexandru Toniuc este nemulţumit că legislaţia în vigoare privind ecologia nu este aplicată în municipiu, nu se respectă Legea 94/2007, lucrările la reţelele de apă şi la trama stradală nu sunt de calitate după săpături, nu există panouri cu data şi valoarea lucrărilor.

.............................

Citiţi ediţia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5