Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean: Le-am vorbit studenților, la deschiderea anului universitar, de planurile de a construi, la Bistrița, un Centru de Cercetare Academică
Lun, 09/29/2014 - 20:22
Astăzi am avut marea bucurie de a le adresa câteva gânduri studenților de la Extensia Bistrița a Universității Babeș-Bolyai!
Am fost emoționat să fiu astăzi în fața lor și mi-am amintit cu drag de frumoasele momente ale studenției mele. Le-am vorbit studenților de planurile Consiliului Județean și ale principalelor universități din Cluj-Napoca (UBB, UTC-N, USAMV și UMF), de a construi la Bistrița un Centru de Cercetare Academică de care să beneficieze în primul rând, tinerii din Bistrița-Năsăud!
Le urez studenților mult succes în noul an universitar și cadrelor didactice, mult spor în nobila lor activitate!
Citiţi şi:
- Ioan Turc: Am vorbit cu oamenii din Unirea și le-am ascultat nemulțumirile!Primăria să fie în slujba cetățeanului!
- Sărbătorile mi le-am petrecut, fără ipocrizie, cu bucurie şi seninătate, la masa de lucru
- Părintele Vasile Beni: Mama și tata, două cuvinte care ne sunt dragi! În orice limbă le-am auzi şi le-am rosti, ne întorc în casa părintească!
- La început de an universitar, în Bistriţa
- La început de an universitar, în Bistriţa
Meniu principal
Ultimele stiri
Joi, 18:08
DSP BN: Se recomandă recuperarea dozelor de vaccin împotriva poliomielitei, nefăcute la copii Joi, 15:12
Victor Știr: Prima colindă Joi, 15:07
Ioan Cioba: Crăciunul magic Joi, 15:02
Florica Bud: Veniți astăzi copilași Joi, 14:59
Iulian Boldea: Trăire magică Cultura
- Când aţi mers pentru prima dată la colindat? Care a fost prima colindă pe care aţi spus-o la...
Comentarii
Radu -
Joi, 16:47
Motto:
"De aceea, alungaţi turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic si n-au nimic si vor să...
Rus Augustin -
Joi, 16:35
STIMATE DOMNULE ACEDEMICIAN
Vă face cinste faptul că reușiți să vă coborâți în universul...
prof. Vasile Găurean -
Mie, 20:40
Aceasta este adevarata problemă, a „cetățenilor competenți și devotați”, „mințile emancipate”....
Mihai Boldan -
Mie, 20:15
Sincere condoleanțe, părinte Cornel!
Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă!
Mihai Boldan -
Mie, 20:13
Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă!
Aniversări
Este o zi specială pentru doamna GABRIELA MILEŞAN, consilier juridic superior în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Cele mai calde urări aniversare doamnei Susana-Sevastița Țigăuan, șef Serviciu în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
În zi aniversară, permiteţi-ne preacucernice părinte MENUŢ MARIN LĂRGEAN, preot paroh la Cociu, să vă dorim mulţi ani cu sănătate în slujirea...
Comentarii
Din pacate, la Bistrita nu stie stanga ce face dreapta. Orasul si judetul dispun in prezent de unitati de ceretare cu traditie precum Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicola si Statiunea de Cercetari si Amenajari Silvice. Recent Universitatea Babeș-Bolyai(UBB) a câștigat definitiv și irevocabil în instanță centrul Arcalia din județul Bistrița-Năsăud din satul cu același nume, comuna Șieu-Măgheruș. Aceste unitati de cercetare se zbat sa supravietuiasca iar politrucii locali in loc sa le sprijine pun umarul la desfiintarea lor, ravnind si la ultimele suprafete de teren destinate cercetarii. De altfel in ansamblul ei cercetarea romaneasca este in colaps si unii indivizi lipsiti de viziune mai viseaza cai verzi pe pereti. Solutia mai eficienta este construirea unui campus universitar modern la Bistrita care sa uneasca laolalta Extensiile Universitare imprastiate in prezent prin tot orasul in spatii improvizate. Acest Campus Universitar ar putea sa includa si cladiri de laboratoare cu spatii functionale pentru activitate de cercetare organizata pe langa catedre.
In al doilea rand, cladirile nu sunt prima prioritate pentru un centru de cercetare. Si cu atat mai putin o cladire veche ce necesita adaptari si extinderi pentru a corespunde scopului. De regula pentru un centru de cercetare nou se incepe cu o cladire noua adaptata cerintelor. Insa pentru un centru de cercetare prima conditie este resursa umana. Si apoi, cum sa faci un centru de cercetare agricola pe Bulevardul Independentei cand se stie ca in cercetarea agricola principalul laborator este campul. De altfel, prof. Doru Pamfil, rectorul USAMV Cluj, nu s-a aratat interesat de cladirea Vechiului Spital, declarand textual: “Staţiunea de Cercetare Pomicolă din Bistriţa ne va fi de mare folos în dezvoltarea cercetării ştiinţifice în domeniul agricol”. Prin urmare, la Bistrita ar fi mult mai importanta infiintarea unei extensii universitare a facultatii de horticultura a USAMV-Cluj, avand in vedere ca exista Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicola care ar putea fi o baza de instruire practica pentru studenti dar si un centru de cercetare pentru viitorul Institut de Cercetari Horticole al Transilvaniei ce se construieste pe langa USAMV.
Adaugă comentariu nou