Reabilitarea şi modernizarea Ambulatorului Spitalului Orăşenesc Năsăud – la final

În prezenţa conducerii spitalului, director Adrian George, director economic – Anuţa Pop, a dr. Stan Iuga, precum şi a conducerii administraţiei locale – primar prof. Mircea Romocea, viceprimar Niculai Găitan, responsabilul proiectului – Carmen Soare, a constructorului SC Dimex 2000 Company SRL – ing. Ionuţ Scurtu şi alţi implicaţi în realizarea proiectului, s-a desfăşurat conferinţa de presă organizată cu ocazia încheierii proiectului „Reabilitare, modernizare, dotare ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului orăşenesc „dr. George Trifon” Năsăud, din cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructrurii sociale, domeniul major de intervenţie 3.1 – Reabilitare/modernizare/echiparea infrastructurilor serviciilor de sănătate. Implementarea proiectului în valoare de 2.865.142,29 lei, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 28 luni. Din valoarea totală a proiectului, 2.082.179,54 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 45.521,96 lei este contribuţia beneficiarului la valoarea eligibilă a proiectului, iar valoarea TVA-ului aferentă cheltuielilor eligibile este de 506.667,36 lei, contribuţia proprie a Primăriei oraşului Năsăud fiind de 9%, adică 253.924 lei.
Obiectivele proiectului: dezvoltarea unui sistem de prevenire şi tratament modern, performant, accesibil tuturor categoriilor de persoane afectate, având ca rezultat îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală; reabilitarea şi modernizarea infrastructurii ambulatorului de specialitate în scopul creşterii gradului de confort al pacientului şi al personalului medical; eficientizarea actului medical prin dotarea cu aparatură medicală performantă şi implicit îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din cele 23 de comunităţi, cu circa 120.000 cetăţeni, adică peste 33% din populaţia judeţului.
Astfel, au fost dotate următoarele cabinete medicale: cabinetul de Pediatrie, Interne, Neurologie, Reumatologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie, Ortopedie, Ginecologie, BFT, Dermatologie, de Planificare Familială, Ortopedie infantilă şi Cardiologie.
După ce primarul oraşului a expus proiectul şi rezultatele preconizate, directorul Adrian George şi-a exprimat nemulţumirea faţă de CJAS Bistriţa-Năsăud care nu le întinde nicio mână de ajutor, mai mult nici nu le decontează banii pentru munca prestată în cadrul spitalului. S-a arătat mulţumit de rezultatul modernizării ambulatorului, spunând că o dată cu redarea în funcţiune vor mai fi angajate 11 persoane: 4 medici, 4 asistenţi, un tehnician de aparatură, un manager şi un îngrijitor. Solicită pe această cale sprijin din partea primăriilor de pe Valea Someşului, deoarece la doleanţa dânsului au răspuns doar localitatea Rodna, primind de la primarul din Feldru promisiuni de ajutor, iar din partea familiei Scurtu au fost donaţi 6000 euro.
„Doresc să realizăm un Centru de Primiri Urgenţe care va fi bugetat de la Ministerul de Interne. În acest sens am luat legătura cu ministrul Arafat care iniţial ne-a promis tot sprijinul, dar după două luni ni s-a sugerat să căutăm medici de specialitate (de urgenţă) pentru a se putea realiza CPU. Cu alte cuvinte, am fost refuzaţi deoarece niciodată nu se angajează întâi medicul şi apoi se achiziţionează aparatura sau se amenajează spaţiul. Sperăm, totuşi, să se rezolve acest neajuns, dar amintesc că am organizat concurs în vederea angajării unui astfel de medic, dar nu s-a prezentat nimeni. De asemenea, am primit promisiuni şi de la ministrul Bănicioiu că ne va ajuta cu realizarea CPU imediat ce va veni un medic de specialitate”, a declarat dr. Adrian George. Primarul Mircea Romocea promite ferm că dumnealui se implică şi aduce un medic de specialitate în cel mai scurt timp.
Directorul economic Anuţa Pop roagă pacienţii să aibă încredere în capacitatea medicilor Spitalului Năsăud, care practică o asistenţă de calitate, să fie înţelegători şi încrezători în rezultatele finale.
Primarul a mulţumit tuturor celor implicaţi în realizarea proiectului, în special lui Carmen Soare, responsabil proiect, apoi constructorului, conducerii spitalului, promiţând în continuare tot sprijinul şi implicarea în bunul mers al serviciilor medicale, la rândul ei şi Carmen Soare mulţumind administraţiei şi conducerii spitalului pentru sprijin, neuitând să mulţumească şi ziarului „Răsunetul” pentru colaborare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5