Numărul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, mai mic decât estimările Inspectoratului Şcolar Judeţean
Numărul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, după a doua etapă, este mai mic decât estimările Inspectoratului Şcolar Judeţean. Potrivit datelor statistice prezentate de inspectorul şcolar general, Camelia Tabără, marţi, într-o conferinţă de presă, s-au înregistrat până în acest moment 2.831 de înscrieri, faţă de numărul de locuri estimat la 3.218.
Tabără a explicat că ,,de foarte multe ori, în mediul rural, se înscriu copiii şi după această perioadă. Sunt copii care vin din străinătate, sunt copii care nu au aflat de înscriere, dar niciun copil nu va rămâne neşcolarizat”.
"S-a încheiat şi cea de-a doua etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare. Avem 2.831 de elevi înscrişi. Din punctul nostru de vedere nu e o problemă, pentru că de foarte multe ori, în mediul rural, se înscriu şi după această perioadă. Sunt copii care vin din străinătate, sunt copii care nu au aflat de înscriere, dar, în general, aceasta este specigic mediului rural. Niciun copil nu va rămâne neşcolarizat, dar cumva trebuie să echilibrăm lucrurile din prisma costurilor.
După conferinţa de presă vom avea Consiliul de Administraţie şi vom avea o discuţie legată de acele calse din mediul urban care nu au reuşit să se constituie cu o formaţiune de 20 de elevi. Aşa cum prevede ordinul ministrului”, a precizat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.
Tabără a mai spus că, în mediul urban, sunt trei clase unde nu s-a realizat efectivul minim de elevi înscrişi. Astfel, copiii vor fi redistribuiţi la alte şcoli.
"Dacă în mediul rural ne ducem la efectivele minime, în mediul urban, trebuie să ne ducem undeva de la medie către maxim, adică minim 20 de elevi. Avem o problemă la Liceul Corneliu Baba, unde nu avem decât 7 elevi înscrişi, la Colegiul Naţional George Coşbuc, unde avem 10 elevi înscrişi şi o clasă de step de la Lucian Blaga, unde avem 13 copii înscrişi. În Consiliul de Administraţie, eu voi propune redistribuirea acestor copii la alte şcoli ca să putem porni cu formaţiuni către limita maximă,, ca să putem obţine ulterior finanţarea pe elev”, a precizat Camelia Tabără.
Potrivit inspectorului şcolar general, niciun copil nu va rămâne neşcolarizat, o parte dintre aceştia alegând să rămână în grădiniţe.
"Ne ducem către 90% înscrieri realizate. Fiecare unitate şcolară şi-a făcut recensământul. Sunt cazuri unde copiii rămân în grădiniţe şi nu vin în şcoală, deci nu se pune problema să fie neşcolarizaţi", a concluzionat Camelia Tabără.
Citiţi şi:
- Aproape 2900 de copii înscrişi în clasa pregătitoare. Camelia Tabără: Învăţământul particular devine o realitate şi în Bistriţa
- Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Nu vă panicaţi, sunt locuri pentru toţi copiii!
- Peste 1100 de copii din Bistriţa-Năsăud sunt deja înscrişi în clasa pregătitoare
- În Bistriţa-Năsăud, avem cu peste 1400 elevi mai puţin! Au dispărut şi 78 de clase!
- Soluţii disperate pentru clasa zero
Adaugă comentariu nou