CAMP K.I.S.S. – Colibiţa 2015
Perioada 10-16 august 2015 reprezintă o adevărată provocare pentru cercetaşii bistriţeni. La Colibiţa va avea loc cea de-a doua ediţie a Camp-ului K.I.S.S. care îşi propune să ofere experienţe noi de viaţă pentru participanţi, păstrând, desigur, obiectivele ediţiei precedente. Alături de un număr de 51 de copii şi tineri, vor participa 12 lideri adulţi şi 6 voluntari adulţi care se vor ocupa de activităţile din program, atât comune, cât şi diferite pentru fiecare ramură de vârstă: lupişori (7-10 ani), temerari (11-14 ani) şi exploratori (15-18 ani).
Activităţile includ drumeţii, hike-uri, concursuri, diverse ateliere de orientare, creativitate şi creaţie, dar şi vestitul foc de tabără, toate având să îşi pună amprenta pe experienţa personală, socială şi spirituală a fiecărui participant. Camp K.I.S.S. 2015 păstrează motto-ul ,,Keep It Small and Simple”, învăţând fiecare copil să fie ,,Kreativ, Implicat, Simplu şi Sofisticat”. Sub îndrumarea liderilor, copiii vor învăţa atât partea teoretică cât şi cea practică a legii cercetaşului şi vor reuşi să construiască lucruri minunate împreună: vor învăţa să se exprime liber, să îi ajute pe cei din jur, să-şi exprime opţiunea cu fiecare ocazie, să îşi folosească abilităţile într-un mod productiv şi să lucreze în echipă pentru a constitui un tot unitar, să ,,crească”. De la munca la bucătărie, până la dezbaterea unor teme ce reflectă lumea din jurul lor sau chiar propriile lor persoane, ei vor învăţa să se plieze pe orice situaţie şi să fie ambiţioşi, curajoşi şi plini de încredere. Cu alte cuvinte, să fie 100% implicaţi tot timpul şi dedicaţi acţiunilor pe care le realizează.
Iată câteva impresii de la ediţia precedentă:
”Zilele petrecute la Colibiţa au fost superbe şi mi le voi aminti întotdeauna. Ce m-a impresionat cel mai mult au fost focurile de tabără, momente în care ne-am unit şi în jurul focului am cântat cântece de munte. În acest moment, simt că începe să îmi pară rău că se termină acest camp. Îmi pare rău că trebuie să ies din acest tărâm de basm, dar sper ca la fiecare activitate pe care o vom avea de acum încolo, să pot să pomenesc de cel puţin una dintre peripeţiile prin care am trecut aici”-Sergiu Popescu
”În urma concursului de orientare, am înţeles câteva lucruri extrem de importante: dezbaterea ideilor trebuie făcută cu toată echipa, nu doar cu o parte din ea; ascultarea indiciilor trebuie făcută până la capăt; trebuie să fim atenţi la detalii. După terminarea jocului şi după cele învăţate, ne-am dus în camere epuizaţi şi am discutat despre experienţa pe care am trăit-o prin această mică aventură” – Mihai Urdă.
Ediţia de anul acesta este posibilă datorită contribuţiei participanţilor, dar şi a participării următorilor sponsori: Moldodeni Bistriţa, Frasinul Anieş, Rimini Bistriţa, Primăriei Bistriţa-Bîrgăului, Ocolului Silvic Bistriţa-Bîrgăului.
Centrul Local ,,Oscar Skrabel”, Bistriţa-Năsăud, a fost înfiinţat în anul 1994, fiind filială Organizaţiei Naţionale ,,Cercetaşii României” (ONCR). ONCR este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, nonprofit, bazată pe voluntariatul liderilor adulţi, în care pot fi înscrişi tineri indiferent de religie, rasă, etnie, sex. Misiunea cercetăşiei este de a sprijini tinerii în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale şi individuale, pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Este o provocare pentru adulţi, cât şi o mişcare internaţională pentru tineret.
Citiţi şi:
- CAMP K.I.S.S. la Colibiţa, cu Cercetaşii Bistriţeni
- 5 idei pentru dezvoltarea motricității la copii și bebeluși
- Comunitatea ideală, văzută de elevi
- Centre de recuperare pentru copii și adulți, care luptă cu dizabilitățile, deschise la Bistrița!
- Cercetaşii bistriţeni, la gala “Legacy of Change” de la Ambasada SUA
Adaugă comentariu nou