Expoziția ”In memoriam Mitropolitul Bartolomeu”, la Bistriţa

Protopopiatul Ortodox Bistrița, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Bistrița și Asociația Părinților pentru Ora de Religie organizează, vineri 18 martie, orele 12.30, la sediul Asociației ”Filantropia” Bistrița, Piața Unirii nr.9 Expoziția cu tema: ”In memoriam Mitropolitul Bartolomeu”.
Expoziția cuprinde obiecte personale ale Ierarhului Bartolomeu Valeriu Anania și va fi deschisă până în data de 25 martie, orele 18.00. Curatorul expoziției este vicepreședintele județean APOR BN – Marius Chiuzan

Vă asteptăm cu drag!
Pr. Emanuel Vidican

Comentarii

16/03/16 12:21
Vizitator

Ce sa mai vorbim. Vrednicului de pomenire IPS Bartolomeu Anania nu i-a fost respectata nici macar dorinta de a fi inmormantat la Manastirea Nicula, asa cum rezulta din testamentul sau: „Doresc să fiu înmormântat în groapă de pământ reavăn, având deasupra piatra pe care mi-am pregătit-o din timp”. Dupa cum se stie a fost inmormantat in subsolul Catedralei din Cluj unde a fost adus pamant de la Nicula si presarat simbolic peste sicriu, ceea ce nu inseamna „groapă de pământ reavăn”.
O alta dorinta, din pacate neandeplinita, a IPS Bartolomeu Anania, a fost aceea de a infiinta la Bistrita un muzeu de arta religioasa . Dupa cum se stie IPS Bartolomeu a intervenit pe lângă reprezentanţii BNR să cedeze Consiliului Judeţean clădirea de pe Odobescu,11 unde urma ca dupa reabilitare să fie amenajat muzeul. Chiar daca, dupa reabilitare in cladirea fostei filiale a BNR a fost mutata Biblioteca Judeteana, dorinta IPS Bartolomeu ar trebui indeplinita, prin amenajarea unui muzeu de arta sacra, eventual chiar in cladirea protopopiatului unde a functionat o lunga perioada de vreme Muzeul Judetean. Ar fi un gest de cinstire a memoriei Inaltului prelat ca muzeul de arta sacra sa poarte numele mitropolitului Bartolomeu Anania, un mare iubitor al meleagurilor bistritene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5