USR B-N: Nu suntem împotriva creşterii pensiilor, ci a demagogiei

Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) susţine că votul USR împotriva eliminării impozitării pensiilor sub 2000 lei nu trebuie privit drept o împotrivire pentru creşterea pensiilor sau a bunăstării oamenilor, ci împotriva demagogiei PSD. Aceasta a explicat, în cadurl unei conferinţe de presă, motivele care au stat la decizia de a vota în acest mod.

„Problema pensiilor a ridicat nenumărate controverse. În Parlament, USR a votat împotriva impozitării pensiilor (n.n. – eliminării impozitării pensiilor), dar noi nu suntem pentru o îngheţare a pensiilor, dimpotrivă, noi am fost pentru o creştere a pensiilor. Trebuie să semnalăm foarte clar şi apăsat că suntem împotriva demagogiei. Este o pură demagogie să doreşte o creştere a pensiilor mari, de la 1500-2000 lei şi să laşi pensiile mici, sub 1000 lei fără creştere, deci zero lei, nici măcar un leu în buzunarul cetăţeanului, care are pensiile mici şi care nu poate simţi o creştere şi o bunăstare în viaţa lui de zi cu zi”, a explicat deputatul Iurişniţi.

Demnitarul bistriţean a explicat că în interiorul grupului parlamentar USR a militat pentru creşterea pensiilor, însă colegii de partid au demonstrat că nu toate pensiile vor creşte în urma eliminării acelui impozit pe venit. „Am zis, într-adevăr, trebuie început de la bază, nu putem să creştem pensiile mari. Toţi  cei peste 2000 lei vor avea de câştigat, pensiile sub 1000 lei, zero lei beneficiu. Noi am semnalat o eroare. Atât a fost. În mod clar, mi-am atras nemulţumirile multor cetăţeni din ţara aceasta, dar explicând clar, eu cred că majoritatea au înţeles”, a adăugat parlamentarul USR B-N.
În context, deputatul Cristina Iurişniţi a reclamat demagogia lui Liviu Dragnea, care pe lângă problema pensiilor, a lansat problema dispariţiei a zece miliarde lei din buget, „care s-ar fi văzut în deficitul bugetar”.


Purtătorul de cuvânt al USR B-N, Mihai Bălan, a explicat că „din punct de vedere tehnic este o măsură neunitară”. „În momentul în care mergi pe impozitare progresivă, în momentul în care mergi pe cote diferenţiate, pe CASS, pe impozitul pe pensii etc., ai anumită direcţie. Eu nu spun că nu a fost bună. În momentul în care vrei să renunţi la ele şi le scoţi pe toate, inclusiv prevederea cu limita de cinci salarii brute pentru care se plăteşte CASS, (...) de ce menţii un prag la pensii? Ai scos tot, dar menţii un prag la pensii. Dacă tot ai vrut s-o faci radical, de ce ai menţinut pragul la 2000 lei?”, a justificat Bălan poziţia USR. În opinia sa, ar trebui elaborat „un sistem echitabil, transparent de calculare a punctului de pensie, de previzionare, de adaptare la inflaţie, de măsuri anuale de revizuire a pensiilor ca să simtă toată lumea”, nu doar pentru cei cu pensii între 1000 şi 2000 lei.

Comentarii

11/01/17 17:22
alegator

Pai, ca sa inteleg eu bine nu sunteti impotriva cresterii pensiilor dar ati votat impotriva...!!!
Din dorinta de a "drege busuiocul..." ati intors-o..., dar nu renuntati la modul absolut jegos de manipulare a pensionarilor patentat de Traian Basescu, cel al invrajbirii pensionarilor pe chestiuni mercantile (comerciale.) V-am mai explicat si in alta postare cum sta treaba in mod legal cu sistemul de pensii, mai puteti citi legea si unde nu intelegeti intrebati un jurist.
Continuati sa mintiti ordinar prin afirmatia.. "pensiile sub 1000
lei, zero lei beneficiu!" Ei bine prin cresterea punctului de pensie si pensionarii sub 1000 de lei vor avea crestere pe care o vor primii in aceste zile, plus faptul ca persoanele din plaja respectiva nu au platit impozite in timp ce altii au platit desi constitutional nu trebuiau sa o faca. Vor urma alte cresteri!
Am inteles pana acum ca dumneavoastra doriti o egalare a pensiilor pe criterii artificiale si nu pe baza principiului contributivitatii, luaind de la cei cu pensii peste 1000 lei si dand la cei cu pensii mai mici de 1000 lei.
Mai inteleg ca intrata noua in politica, doriti sa va afirmati in cadrul unei formatiuni clientelare, compuse din oportunisti, fara o doctrina proprie, care ati obtinut voturi, pentru ca altii au gresit, nu pentru ca ati avut ceva coerent de oferit cetatenilor acestei tari. Mai inteleg ca incercati sa copiati ca model politic pe Traian Basescu si Emil Boc deci nu veniti cu inspiratii intelectuale in materie de politica de la liderii dumneavoastra "care sunt superbi... dar lipsec cu desavarsire!" Stimata doamna cu tot respectul datorat unei femei nu va mai faceti de ras!

11/01/17 17:23
alegator

Deci cine este demagog?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5