Şantierele din comuna Şieu Odorhei – un examen pentru cei aleşi
Comuna Şieu Odorhei se află în plin şantier. Unele obiective de investiţii au fost finalizate şi recepţionate, altele se află aproape de inaugurare, iar altele, deocamdată, în dosarele beneficiarilor. Să amintim faptul că nu cu puţin timp în urmă a fost inaugurat drumul comunal – DC 28 – pe o lungime de 5 km ce pleacă de la DJ 151 până în localitatea Bretea, un drum în valoare de 3,2 milioane lei. Obiectiv finalizat şi inaugurat. De asemenea, a fost introdusă apa potabilă pe reţea în toate cele şapte sate ale comunei. O realizare de excepţie de care beneficiază cei peste 2200 de locuitori, mai ales că în ultimii ani s-au confruntat cu probleme deosebite vizavi de apa necesară consumului casnic şi animalelor.
După cum ne informa primarul Sorin Sfintean, în perioada imediat următoare va fi inaugurată o nouă unitate de învăţământ preşcolar. Este vorba de grădiniţa din Şieu Odorhei. O unitate modernă, dotată cu mobilier adecvat, creând condiţiile necesare desfăşurării procesului educaţional. În prezent, se lucrează la amenajarea curţii, la împrejmuiri, în aşa fel încât peste puţină vreme acest obiectiv să fie predat beneficiarilor. De asemenea, tot în localitatea de centru de comună, Căminul Cultural, o construcţie modernă, funcţională, va fi recepţionat în curând. Se aşteaptă doar câteva aprobări pentru ca tinerii şi nu numai, din Şieu Odorhei, să aibă un spaţiu adecvat desfăşurării unor activităţi diverse. Împreună cu unităţile administrative vecine – Şintereag şi Şieu Măgheruş – , prin ADI, se va acţiona pentru modernizarea a 10 km drumuri comunale şi străzi. Tot la capitolul investiţii, cum ne preciza primarul Sfintean, se află şi baza sportivă din Şieu Odorhei, amenajată în vecinătatea şcolii, cu teren sintetic, cu dotările strict necesare. Localităţile componente – Bretea şi Şirioara – se află pe agenda de lucru a executivului local prin demararea unor investiţii ce vizează modernizarea şi reabilitarea din temelii a căminelor culturale. Cel din Şirioara nu mai prezintă siguranţă şi va fi demolat.
Un alt obiectiv ce va fi materializat împreună cu cei din Şintereag este canalizarea prin ADI. Se vor găsi soluţiile pentru demararea investiţiilor în aşa fel încât satele Coasta, Şieu Odorhei, Şieu Sfântu şi Şintereag să fie racordate la o reţea de canalizare, amenajându-se şi o staţie de epurare cu toate utilităţile necesare.
După aprobarea bugetului şi alte obiective de investiţii se află în atenţia edililor comunei Şieu Odorhei. Să amintim despre Şcoala Generală din Şieu Odorhei, pentru care vor fi alocate 17 miliarde lei vechi pentru reabilitare, Grădiniţa din Şieu Cristur, tot reabilitată, valoarea lucrărilor estimându-se a fi de 5 miliarde lei vechi şi, de asemenea, reabilitarea Grădiniţei din Agrişu de Jos.
Citiţi şi:
- În comuna Şieu Odorhei reţeaua de apă potabilă prinde contur
- Sorin Sfintean (Şieu Odorhei): Mandatul de primar nu se măsoară în anii de administraţie, ci în proiectele accesate şi realizate
- Asfalt pentru locuitorii din Agrişuri. Primarul Sfintean: Vrem să asigurăm legătura directă cu Şieu Odorhei
- Priorităţile primarului Sorin Sfintean de la Șieu Odorhei: Modernizarea drumurilor locale, extinderea şi dotarea unităţilor de învăţământ şi cultură
- Şcoala cu 32 de elevi de 10 devine şi europeană
Adaugă comentariu nou