Ziua Drapelului Naţional, marcată la Bistriţa

Ziua Drapelului Naţional în garnizoana Bistriţa a fost marcată de o serie de activităţi.

În seara zilei de 25 iunie 2017, în Piaţa Centrală a municipiului, Drapelul Naţional al României a fost coborât şi ulterior depus în biserica Protopopiatului Ortodox din Bistriţa.

În data de 26 iunie 2017, începând cu orele 10.00, a avut loc oficierea slujbei de sfinţire a Drapelului Naţional al României la biserica Protopopiatului Ortodox din Bistriţa de către protopopul Alexandru Vidican înpreună cu un sobor de preoţi, ulterior acesta fiind transportat în Piaţa centrală a municipiului, unde s-a desfăşurat ceremonia publică de înălţare a acestuia.

La activitate au participat primarul municipiului Bistriţa - domnul Teodor Ovidiu Creţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa - Năsăud - domnul Vasile Puica, subprefectul judeţului Bistriţa - Năsăud - domnul Terente Ciui, alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” - colonel Ioan - Marian Cristurean, reprezentanţii instituţiilor judeţene ale Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, comandanţii unităţilor militare din garnizoană, cadre militare active, în rezervă şi în retragere, cetăţeni ai municipiului Bistriţa.

Primarul municipiului Bistriţa a evidenţiat în cuvântul său importanţa zilei de 26 iunie, semnificaţia Drapelului Naţional al României - simbol al unităţii naţionale, reamintind totodată despre eforturile şi sacrificiile făcute de-a lungul istoriei de înaintaşii noştri pentru neatârnarea neamului, independenţa şi suveranitatea României.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, în acordurile Formaţiunii Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa şi în aplauzele celor prezenţi.

 

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIŞ

Foto: Caporal Robert POP

Comentarii

26/06/17 13:57
Vizitator

Cretu iar a dat cu bota-n balta afirmand ca drapelul național ne definește și ne oferă unicitate în lume. El nu are notiunea termenului de „UNICITATE”. A fi unic inseamna sa nu mai existe nici un altul la fel. Ori in lume exista cel putin inca trei tari cu drapelul tricolor identic cu cel al Romaniei, in culorile albastru, galben si rosu, precum Ciad, Andora si Republica Moldova, cu mentiunea ca ultimele doua au gravata si stema pe culoarea galbena.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5