Colegiul Silvic Transilvania Năsăud câștigător al Schemei de granturi pentru licee „ROSE” (ROMANIAN SECONDARY EDUCATION PROJECT), cu proiectului „Mai bine pregătiți pentru viață”
ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.
Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.
Programul a finanțat la nivel de țară 271 de proiecte pentru primul apel. Proiectele finanțate prin granturi, își vor desfășura activitățile pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.
În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele au primit granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 Euro și 152.500 Euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee a fost de 18.350.303 Euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă.
Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, a aplicat și a obținut finanțare pentru proiectul „Mai bine pregătiți pentru viață”, în cadrul acestei scheme de granturi, alături de încă 270 de licee din țară.
După cum ne-a declarat directorul Colegiului Silvic Transilvania, prof.ing. Cosma Cristian, acest proiect are valoare totală de 100.000 Euro.
“Concret, la Colegiul silvic Transilvania se vor derula următoarele tipuri de activități:
1. Activități pedagogice și de sprijin (minim 50 % din valoarea directă a grantului)
a. Activități de consultații (la disciplinele implicate în examenul de bacalaureat)
b. Activități remediale și de pregătire a elevilor pe termen scurt (la disciplinele și modulele ce necesită sprijin suplimentar față de orele alocate prin curriculumul național)
c. Activități de tutorat ( destinate pregătirii sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat și a examenelor de certificarea competențelor profesionale în învățământul profesional și tehnic
2. Activități extracuriculare (maxim 30 % din valoarea directă a grantului)
a. Funcționarea unui Club cinegetic.
b. Editarea revistei școlare Orizonturi verzi.
c. Excursii de informare și documentare.
d. Vizite de informare și documentare.
3. Activități de renovare și dotare (maxim 20 % din valoarea directă a grantului).
a. Vor fi achiziționate materiale și echipamente necesare desfășurării activităților menționate
Profesorii responsabili cu activitățile din proiect vor fi remunerați după sistemul plata cu ora. De asemenea elevii implicați în proiect vor primi o masă la prânz, având în vedere faptul că activitățile se desfășoară în afara orelor de curs, după-amiaza.”
Citiţi şi:
- Bani pentru trei licee din Bistriţa-Năsăud pentru reducerea abandonului şcolar şi performanţe mai bune la BAC
- Direcţia pentru Agricultură BN: Granturi de până la 500.000 euro pentru fabricarea produselor de morărit, a uleiurilor și grăsimilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă
- Topul liceelor din Bistriţa-Năsăud, după absolvenţi cu diplomă de BAC
- Fonduri norvegiene pentru documentaţii pentru investiţii în zonele defavorizate
- Locuri bugetate la universități pentru absolvenții Liceului „Ion Căian Românul” din Căianu Mic
Adaugă comentariu nou