Încep lucrările la reţeaua de canalizare din Piatra Fântânele. Cinci poduri construite în Tiha Bârgăului, din fonduri guvernamentale

         Autorităţile locale din Tiha Bârgăului derulează şase proiecte cu finanţare guvernamentală, prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Patru dintre acestea au fost finalizate încă de anul trecut, care au vizat infrastructura şcolară, un proiect este în execuţie, respectiv construirea podurilor peste râul Tiha, cu stadiul destul de avansat, iar proiectul de canalizare de la Piatra Fântânele va începe în luna mai.

         „De săptămâna aceasta au început lucrările la podul de pe Ulița Morii, din Mureșenii Bârgăului. Accesul peste pod va fi oprit, până se va realiza un pod provizoriu, pe care să se poată trece peste râul Tiha.
Vă rugăm să aveți înțelegere și scuzați disconfortul creat pe perioada de executare a lucrărilor”, a transmis primarul Vasile Şut.

Potrivit acestuia, trei dintre poduri au fost edificate anul trecut, iar în acest an mai sunt de executat lucrările la două poduri din Mureşenii Bârgăului. Investiţia are o valoare de 2 milioane lei.

         ***  

Peste 20 de km de reţea de canalizare şi o staţie de epurare însumează proiectul de construire a unei reţele publice de canalizare la Piatra Fântânele. Investiţia, în valoare de peste 9 milioane lei, aproximativ 2 milioane euro, este finanţată prin PNDL II.

„Licitaţia a fost încheiată, fiind făcută atât pentru proiectul tehnic, cât şi pentru execuţia lucrărilor. Lucrările vor începe, după Paşti”, ne-a declarat primarul Vasile Şut.

Potrivit acestuia, reţeaua va porni de la unitatea de alimentaţie publică de la cota 1200, iar staţia de epurare va fi ceva mai jos de Pensiunea Tihuţa, la coborâre spre Valea Străjii. Potrivit acestuia, este una dintre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru atestarea localităţii Piatra Fântânele ca staţiune turistică.

Din păcate, localitatea Piatra Fântânele nu a fost eligibilă pentru reţeaua de distribuţie şi de aducţiune de apă prin Masterplanul de apă şi apă uzată finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, astfel că vor trebui identificate alte oportunitţi de finanţare.

***

         Pentru infrastructura şcolară, investiţii susţinute din fonduri guvernamentale şi care au fost finalizate, este vorba despre reabilitarea totală a Şcolii Gimnaziale Tiha Bârgăului, cu o valoare de 707.494 lei, reabilitarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale Tureac – structura Şcoala Primară Valea Tureacului, cu o valoare de 653. 479 lei, reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Tureac (nr. 1), cu o valoare de 130.997 lei şi a Şcolii Gimnaziale Tureac (nr. 2), cu o valoare de 270.511 lei. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5