Oamenii de afaceri s-a întâlnit, azi, cu reprezentanţii unităților de învățământ profesional

Cu ocazia Zilei Centrelor Europe Direct și a Zilei Internaționale a Educației, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, alături de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, a organizat, la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, o întâlnire de lucru între reprezentanții mediului de afaceri și ai unităților de învățământ profesional.
Evenimentul a urmărit promovarea beneficiilor pe care formarea profesională adaptată nevoilor mediului de afaceri le aduce persoanelor, afacerilor și economiei în ansamblu, și să creeze cadrul potrivit pentru coagularea intereselor unităților de învățământ și agenților economici de la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

În discursul său privind Starea Uniunii Europene din 13 septembrie 2017, Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îndemna Statele Membre la unitate, afirmând că „acum este momentul să construim o Europă mai unită, mai puternică și mai democratică pentru 2025”. Totodată, acesta amintea că pentru buna colaborare și dezvoltare este nevoie uneori de anumite concesii și compromisuri. Răspunzând acestei abordări la nivel județean, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, gazdă a Centrului de informare Europe Direct Bistrița, și-a propus să își sporească eforturile de creștere a gradului de unitate și colaborare în județ, iar unul dintre domeniile în care cooperarea poate da rezultate foarte bune este, după cum ne învață exemplele de bună practică de la nivel european, domeniul educației.
Astfel, continuând activitățile de promovare a noilor modele de învățământ cu performanțe recunoscute la nivel național și internațional, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud au organizat, la 5 octombrie 2017, întâlnirea de lucru „Învățământul dual: Oportunități de colaborare în pregătirea resurselor umane”. Evenimentul a adus împreună reprezentanți ai mediului de afaceri și ai unităților de învățământ profesional din județ.
Participanții s-au implicat activ în conturarea direcțiilor pe care colaborarea dintre operatorii economici și entitățile din domeniul educației trebuie să le aibă în vedere în strategiile lor viitoare, pentru a răspunde nevoilor ambelor părți implicate și pentru a crea un efect de sinergie care să contribuie la creșterea competitivității forței de muncă și a companiilor din județul Bistrița-Năsăud. Recunoscând necesitatea unei mai bune comunicări, reprezentanții unităților de învățământ și ai mediului economic și-au făcut cunoscută disponibilitatea de a depune eforturi pentru implementarea unor noi modele educaționale și au promis că vor continua pașii pentru creșterea nivelului de cooperare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5