Oamenii de afaceri sunt provocaţi de elevi să adopte o bibliotecă şcolară din Bistriţa-Năsăud!
Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național "Andrei Mureșanu” din Bistrița și Reporteri de liceu, redacția ziarului școlar CNAMOnline, lansează o provocare pentru mediul de afaceri din județul Bistrița-Năsăud – care sunt companiile și societățile care ar accepta să sprijine cititul?
În contextul anului cărții și al lansării programului "România citește”, campanie care se derulează în toate unitățile școlare din țară, toți întreprinzătorii mici și mari din Bistrița-Năsăud sunt provocați să "adopte“ o bibliotecă școlară sau un centru de documentare și informare aparținând unei școli din județ.
Prin această acțiune se dorește ca întreprinzătorii să fie atenți la nevoile unei biblioteci, să se preocupe de îmbunătățirea continuă a fondului de carte, și nu numai, deoarece în societatea actuală biblioteca nu mai înseamnă doar împrumut de carte la domiciliu, ci este o structură info-documentară pluridisciplinară, care pune la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice informații pe suporturi diverse (fond de carte, reviste, CD-uri, DVD-uri, internet, etc), inițiază și valorifică în practică proiecte științifice, culturale și educative și desfășoară activități pedagogice precum și activități de formare. Astfel întreaga societate contribuie la formarea noilor generații de elevi.
O carte este o lume. O lume oferită unui elev nu este mult pentru cel care o oferă, dar poate fi totul pentru cel care o primește.
Mediul de afaceri poate arăta un exemplu de bună practică pentru formarea unei societăți responsabile. Prin această acțiune, mediul de afaceri își poate lăsa amprenta asupra educației. Elevii iau parte chiar și la ore de curs ținute în biblioteci și centrele de documentare și Informare – cu scopul de a face vizionare a unui film ales de profesor sau din simplul motiv că o atmosferă comfortabilă și deschisă e mult mai ușor de întreținut în CDI decât în sala de clasă. Este locul în care Consiliul Școlar al Elevilor își ține ședințele și tot aici se organizează evenimente culturale și pregătiri pentru olimpiade. CDI-ul este acel loc care merită să fie cel mai frumos din școală.
Mulțumim în avans pentru implicare!
Bocskai Eliza-Blanka, reporter de liceu
Citiţi şi:
- CDI inaugurat la Rebra
- Bibliotecara Angela Rusu, aproape 25 de ani printre cărţi şi printre elevi
- Simpozion stiinţific al elevilor din Prundu Bârgăului
- Biblioteca Școlii Gimnazile "Lucian Blaga", exemplu de bună organizare!
- Un proiect reuşit al Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” de sprijinire a cărţii şi cititorilor
Adaugă comentariu nou