Panouri radiante – alternativa de incalzire tot mai cautata

Fiecare roman stie cat de usturatoare pot fi facturile pe timp de iarna la incalzire, mai ales in conditiile in care preturile tot cresc si veniturile par sa ramana la fel sau chiar sa scada. Acum nu e neaparat momentul sa ne facem griji in privinta incalzirii – este vara si gandul ne sta la concedii si vacante. Iarna va veni insa, iar acum este momentul pentru pregatiri.

                Din ce in ce mai multi proprietari aleg sa se debranseze de la sistemul centralizat de furnizare a caldurii si apei calde. Motivele principale sunt faptul ca suporta si pierderile de pe retea, ori ca reviziile anuale lasa pentru o luna sau mai mult populatia fara apa calda. Piata sistemelor de incalzire cunoaste astfel o dezvoltare continua, existand o serie de alternative mult mai rentabile fata de sistemul de incalzire centralizat.

                Centralele termice si boilerele au ajuns deja solutii alternative comune, tot mai multi incep insa sa aleaga o solutie extrem de eficienta cu privire la incalzire - panouri radiante. Ce fac si cum functioneaza aceste panouri radiante? Multi spun ca este un sistem de incalzire deosebit de confortabil, economic dar si sanatos, prietenos cu mediul.

                Spre deosebire de alte sisteme de incalzire, panourile radiante nu sufla aer cald, ci emit radiatii infrarosii incalzind corpurile intr-un mod similar cum o fac razele soarelui. Temperatura pe care o ofera este uniforma si poate fi resimtita in orice colt al camerei in care un astfel de panou este montat, spre deosebire de un calorifer – spre exemplu, care incepe sa incalzeasca intai zona in care este montat si abia mai apoi caldura se transmite si in restul spatiului. Caldura se face simtita in cazul unui panou radiant chiar de la 3-4 minute de functionare.

                Panourile radiante au adus o adevarata revolutie in sistemele de incalzire, prin avantajele multiple oferite, in comparatie cu sisteme de incalzire existente la ora actuala pe piata. Unul din avantaje ar fi investitia unica pentru o perioada indelungata de timp. Daca un calorifer trebuie intretinut sau chiar inlocuit de cateva ori pe o perioada mai indelungata, un sistem bazat pe panouri radiante pentru incalzire poate sa functioneze foarte bine pana la 25 de ani. Costurile asociate cu aceasta perioada de functionare sunt minime, spre deosebire de reviziile periodice necesare pentru alte tipuri de sisteme de incalzire: centralele termice trebuie verificate din timp in timp, la calorifere este recomandata o aerisire anuala si lista poate continua.

                Un alt avantaj ce recomanda folosirea de panouri radiante ca solutie alternativa pentru incalzire este si faptul ca montajul lor este unul foarte usor. Dimensiunile panourilor sunt relativ reduse, acestea pot fi manipulate cu usurinta de o singura persoana, iar montarea poate fi facuta in orice tip de spatiu – de la case la birouri, de la bai la terase, institutii, spitale sau chiar aeroporturi. Un consum de energie redus, un randament crescut fata de alte sisteme de incalzire, o eficienta si o durabilitate crescuta alaturi de costuri de intretinere notabil reduse sunt atuurile pentru care tot mai multi proprietari aleg alternativa incalzirii cu panouri radiante.

Comentarii

06/07/15 21:59

Pe internet sunt diferite pareri despre panourile radiante cu infrarosu, dar daca intelegi modul lor de funcionare, cu greu poti spune ceva rau despre ele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5