Patru note, micşorate în urma contestaţiei

În județul Bistrița-Năsăud au fost înscriși la Evaluare Națională 2557 absolvenți ai claselor a VIII-a.
Procentul de prezență la cele trei probe a fost de peste 98%.
După afișarea rezultatelor au fost contestate 149 de lucrări la limba și literatura română, 4 la limba maternă și 113 la matematică, reprezentând un procent de 5,21% din totalul lucrărilor.
După recorectare, la limba și literatura română au fost modificate 44 note, dintre care au fost mărite 40 și micșorate 4; la limba maternă au fost mărite 2 note; la matematică au fost modificate 13 note, toate mărite.
La nivel județean, procentul de note peste cinci este de 74,6%.

Comentarii

10/07/16 09:28
Cititor 2

Sunteti de toata groaza, voi cei din invatzamant ( unii , nu toti ) !
Stimati "domni"... actele, operatiunile si faptele si din procesul scolar ( de educatie scolara... ma rog... ) sunt "acte administrative" si orice nota obtinuta, este un "drept castigat" - potrivit unui principiu in materie de drept administrativ ( intr-o tzara civilizata bine-nteles... ) .
Daca cineva face contestatie, potrivit acestui principiu, nota odata castigata nu mai poate fi "data-n jos" . Daca cine contesta nu "are dreptate" ( adica nu sunt motive intemeiate de marire a notei ) atunci i se respinge contestatia ca neintemeiata. Atat. In nici un caz, nu i se micsoreaza nota odata obtinuta .
Pe ce "lume " traiti domnilor "dascali" ? Este daca vreti ca si cum ai primi o amenda de 1000 de lei si daca faci contestatie si nu ti se adimite, judecatoria sa ti-o mareasca la 1500... ( de lei ) . V-ar placea ?!
Numai in Romania se mai poate intampla asa ceva...
Este ca si cu "teoria plagiatului " in invatzamant. Este de notorietate publica faptul ca orice candidat la un "titlu scolar"' ( , bacalaureat , licenta, doctorat... etc. ) este monitorizat si indrumat de un colectiv didactic, format din profesorii pe care i-a avut... Acestia-i prezinta candidatului anumite "lucrari" pe care le alege candidatul ( din domeniu stabilit ) si legat de acest "titlu" i se da ( candidatului ) o anume bibliografie si este indrumat cum sa procedeze, cum sa redacteze "teza" ( lucrarea ) ... etc. etc. La final, Comisia-l convoca sa prezinte "lucrarea" , i-o verifica , o apreciaza si-i da o nota, adica se pronunta daca "se admite sau se respinge"...
Pai tot potrivit principiului de drept administrativ, odata admisa lucrarea, ADMISA RAMANE. Cei mai competenti sa aprecieze admiterea ori respingerea sa, este aceasta comisie de examinare, care daca observa neregularitati, n-are decat sa "n-o admita" ( adica sa i-o respinga) si sa-l puna pe candidat sa si-o modifice ori sa si-o refaca... sau efectiv sa i-o respinga.
In tzara asta exista niste principii si niste reguli de toata ca.ca...
De cand e lumea "lume"... , elevii , studenti, dcotoranzii, etc. etc. copiaza, soptesc, se inspira din surse nu tocmai ok... si notarile sunt total subiective. Fiti domnilor profesori seriosi si terminati cu prostiile astea , ca si voi ati fost si copii si elevi si studenti. Ati fost si ... si... si sa nu-mi spuneti voi ca n-ati "mancat usturoi"...
Prosti sunt elevii ca nu va dau in judecata ptr "abuz in serviciu " ... ca asta este la urma urmei . S-apoi, vedeti Dvs ca astazi raman someri chiar si studentii ( dupa ce au fost licentiati... ) si un liceu nu mai are absolut nici o valoare scolara. Astazi, ca sa ajunga cineva "frizer" ( ca exemplu ) trebuie mai intai sa termine liceul, sa-si ia bacalaureatul, sa urmeze o facultate si sa obtina o licenta, eventual si un master... ( acolo... in ceva... ) ca apoi, sa se califice sa devina si sa poata profesa o meserie de... frizer !
Pe ce "lume" traiti ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5