Pentru verificarea consumului de droguri, 24 de autovehicule şi 60 de persoane verificate de poliţiştii bistriţeni

În noaptea de 10/11 noiembrie, în intervalul 01.00-04.00, polițiștii Biroul de Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale și Biroul Rutier, din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale precum și efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița Năsăud și Poliției Locale a Municipiului Bistrița au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de droguri, precum și a săvârșirii infracțiunilor cu violență și cele la regimul rutier.

În acest scop, au fost efectuate verificări în proximitatea unor cluburi și localuri publice, dar și alte zone de interes din municipiul Bistrița. Astfel, au fost organizate filtre rutiere, în care au fost oprite pentru verificări 24 de autovehicule, iar conducătorii auto au fost testați cu aparatele din dotare. Polițiștii și jandarmii au legitimat alte 60 de persoane.

Pe parcursul întregului week-end, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița, cei ai polițiilor orășenești și a secțiilor de poliție rurală arondate au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță publică și rutieră.

În cadrul activităților au fost legitimate peste 270 de persoane, au fost verificate aproape 150 de autovehicule și aproape 50 de șoferi au fost testați cu aparatele din dotare. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.150 de lei, pentru nerespectarea regimului rutier cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire, conform Legii 61/1991, fiind totodată dispusă măsura complementară a reținerii pentru 7 certificate de înmatriculare.

Șoferii opriți pentru control au fost informați și cu privire la conținutul Legii 213/2023.
Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:
– nu deținea permis de conducere;
– deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5