Percheziţii la Bistriţa, pe tema infracţiunilor de mică corupţie

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa- Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", anunţă Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În comunicatul postat miercuri pe site-ul Ministerului Public se arată că "acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale".

"În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. Pe parcursul cercetărilor vom informa opinia publică.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mihai Mureşan: La Bistriţa nu sunt probleme de niciun fel
Profesorul Mihai Mureşan, directorul filiallei bistriţene a Universităţii “Vasile Goldiş” spune că nu are elemente din dosar, de la Bistriţa fiind doar ridicate documente.
“Sunt la Bucureşti, deci nu ştiu prea multe. Cel care m-a sunat mi-a spus că este o misiune într-un dosar mai vechi şi că nu îmi poate da alte date. S-au ridicat doar documente. La Bistriţa nu sunt probleme de niciun fel”, ne-a declarat Mihai Mureşan.
Acesta, în calitate de inspector şcolar general adjunct, se află la Bucureşti, la cursuri de perfecţionare. Despre operaţiunea de la Bistriţa a aflat telefonic de la procurori.
***

Universitatea Vasile Goldiş: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei procurorilor
"Nu ne-au fost comunicate încă detalii privind obiectul cercetării. Conducerea Universităţii şi întregul colectiv de cadre didactice îşi manifestă deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate.
Afirmaţiile făcute în presă că s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» fiind o universitate acreditată, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale
Cât priveşte învinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presă, acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie care operează într-un stat de drept şi nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecatorească.
Aceste aspecte nu au afectat în niciun fel buna desfăşurare a procesului didactic, astfel încat sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice îşi urmează cursul normal“, se arată într-un comunicat al Universităţii “Vasile Goldiş” din Arad.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5