În perioada 10-16 martie se va desfășura recensământul de probă, cu 600 locuinţe din Bistriţa şi 400 locuinţe din Livezile!

În perioada 10-16 martie se va desfășura recensământul de probă! Pentru desfășurarea în bune condiţii a Recensământului Populației și Locuințelor programat pentru anul 2022, Institutul Naţional de Statistică demarează în acest an un Recensământ de probă.
În județul Bistrița-Năsăud, Recensământul de probă se desfășoară pe un eșantion de circa 600 de locuințe/gospodării din municipiul Bistrița și 400 de locuințe/gospodării în comuna Livezile.
Adresele cuprinse în eșantion se pot vizualiza pe site-ul Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, www.bistrita.insse.ro în secțiunea „eșantion RPL probă”, se arată într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.
 
Ce trebuie să faceți în perioada 10-16 martie 2021?
 
Pasul 1: să completați formularul de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/  sau scanând codul QR de pe verso.
 
Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei să completeze chestionarul individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată la preînregistrarea de la Pasul 1. 
Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de COVID-19, este recomandat să vă autorecenzați!
 
Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC.
 
Ce trebuie să faceți în perioada 22-31 martie 2021?
 
Să primiți, în cazul în care, din motive întemeiate, nu veți reuși să vă autorecenzați, vizita recenzorului pentru completarea chestionarului prin metoda interviului față-în-față. Recenzorul se va identifica prin legitimaţia de serviciu emisă de Direcţia Teritorială de Statistică. 
 

Ce este Recensământul de probă?

Pentru desfășurarea în bune condiţii a Recensământului Populației și Locuințelor care va avea loc în anul 2022, Institutul Naţional de Statistică demarează în acest an un Recensământ de probă, un exercițiu cu scopul de a ne asigura că, în momentul lansării Recensământului propriu-zis, totul va funcționa ireproșabil.

Cine participă la Recensământul de probă?

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României.

Reședința obișnuită reprezintă locul în care o persoană îşi petrece în mod obişnuit perioada zilnică de odihnă, fără a ţine seama de absenţele temporare pentru recreere, vacanţe, vizite  la prieteni şi rude, afaceri, tratamente medicale sau pelerinaj religios. Reşedinţa obişnuită poate să fie aceeaşi cu domiciliul sau poate să difere, în cazul persoanelor care aleg să-şi stabilească reşedinţa obişnuită în altă localitate decât cea de domiciliu din ţară sau străinătate.

Asigurăm confidențialitatea și protecția datelor

Toate informațiile oferite sunt prelucrate doar în scop de testare, cu respectarea strictă a Reg. (UE) 2016/679, datele dumneavoastră personale rămân confidențiale și nu vor fi făcute publice sau diseminate în niciun fel.

 

Este o obligație legală și o datorie civică!

Oferiți informații corecte și complete despre dumneavoastră, despre familia dumneavoastră, despre gospodăria și despre locuința dumneavoastră! Declarați toți membrii gospodăriei, indiferent de locul în care se găsesc aceștia!

Ce nu trebuie să faceți!

Nu împiedicați persoanele implicate în acţiunea de recensământ să își desfășoare activitatea.

Nu refuzați să furnizați informaţiile solicitate și nu furnizați date eronate sau incomplete.

Nu împiedicați accesul personalului de recensământ în vederea desfășurării activităților de recenzare, în interiorul zonelor rezidenţiale aflate în proprietate privată.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5