Perna din puf vs. perna din microfibră: Cum ale

Un somn adânc și odihnitor e tot ce poți să-ți dorești la finalul unei zile, iar pentru asta ai nevoie de maximul de confort. Deși fiecare percepe confortul în mod diferit, toată lumea e de acord că nu te poți gândi la un somn odihnitor fără o pernă perfect adaptată preferințelor tale. Dincolo de preferințele personale pentru o pernă mai tare sau mai moale ori una de dimensiuni mai mici sau mai mari, umplutura este un alt criteriu important în alegerea acestui accesoriu.

Din acest punct de vedere o pernă din puf sau microfibră îți poate asigura tot confortul necesar așa că alegerea poate fi una dificilă. Pentru a te ajuta, îți vom prezenta caracteristicile ambelor variante, urmând ca tu să decizi care este cea mai potrivită, conform preferințelor tale.

 

Perna din puf

Multă vreme, puful și penele au reprezentat singura opțiune când venea vorba de umplut pernele. Dintre toate variantele, puful și penele de gâscă s-au dovedit a fi cele mai bune pentru realizarea pernelor, așa că sunt cel mai des utilizate.

O pernă din puf este moale și ușoară, fiind recomandată în special celor care își schimbă des poziția în timpul somnului. Asta întrucât perna își modifică ușor forma în funcție de postura utilizatorului, iar astfel nu riști să te trezești cu gâtul amorțit sau cu dureri în zona cervicală.

Puful permite pătrunderea fluxului de aer, astfel că suprafața pernei se menține ușor răcoroasă oferind o senzație plăcută atunci când îți lipești obrazul de ea.

Partea proastă este că puful si fulgii se curăță foarte greu și doar în condiții speciale. Astfel, favorizează dezvoltarea acarienilor, iar de aici pot apărea diferite reacții alergice sau iritații. Nu încerca să cureți singur puful cu apă și săpun, sau în mașina de spălat. pentru că astfel își va pierde definitiv proprietățile. În acest sens, trebuie să te adresezi unui centru specializat, pentru că sunt necesare proceduri pe care nu le poți realiza acasă.

 

Perna din microfibră

O primă diferență vizibilă încă din magazin este prețul, care, în cazul pernelor din microfibră, este mai redus decât al celor din puf. Sunt suficient de moi pentru a-ți asigura un somn confortabil, însă o persoană obișnuită cu pernele de puf, le va simți pe cele din microfibră ca fiind puțin mai tari. De asemenea, acestea nu își modifică la fel de ușor forma odată cu schimbarea poziției, microfibra fiind ceva mai elastică decât puful.

Mai trebuie precizat că pernele din microfibră se aplatizează pe măsură ce sunt folosite și trebuie înlocuite mai des decât cele din puf. Acesta nu ar fi însă un mare impediment, având în vedere prețul mai mic.

Aceste perne sunt recomandate în special persoanelor cu alergii, pentru că spre deosebire de cele din puf, nu permit dezvoltarea microorganismelor. Microfibrele sunt în general obținute din poliester, ceea ce face ca pernele să fie lavabile. Le poți băga fără grijă  la mașina de spălat, pentru că se vor usca ușor și își vor păstra forma și moliciunea.

Mai există și o a treia opțiune care reprezintă o îmbinare a calităților celor două tipuri de perne prezentate mai sus. Este vorba de pernele din nanofibră, material care este tot o fibră sintetică dar care are proprietăți ce se apropie foarte mult de cele ale pufului de gâscă. Nanofibra este cea mai fină și cea mai rezistentă fibră sintetică, iar pernele din acest material sunt la fel de moi și compresibile ca cele din puf. Acestea sunt ideale pentru persoanele alergice care sunt obișnuite cu confortul pernelor de puf și nu se pot acomoda cu cele din microfibră. Pernele din nanofibră le oferă acest confort, scutindu-le totodată de reacțiile neplăcute provocate de alergeni, pentru că nu oferă un mediu propice dezvoltări acarienilor  și altor microorganisme.    

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5