Peste 40 de persoane din judeţ şi-au găsit un loc de muncă în urma unui proiect implementat de CCI BN

Proiectul Bancomate de joburi în mediul rural a implicat un număr de 1000 persoane din mediul rural, din categoriile persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, persoane inactive sau aflate în cautarea unui loc de muncă, care au avut posibilitatea dezvoltării abilităţilor şi competenţelor profesionale, sociale şi antreprenoriale, printr-un program inovativ şi performant.

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a implementat acest proiect la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în calitate de partener, obţinând rezultate notabile, între care amintim:

  • 100 absolvenţi ai programelor de formare profesională în domeniile: vânzător, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană, competenţe informatice, competenţe antreprenoriale, asistent manager
  • 154  persoane certificate in ocupaţiile/ meseriile: lucrător comercial, dulgher-tâmplar-parchetar, cofetar-patiser, operator la recoltarea si toaletarea arborilor,îngrijitor bătrâni la domiciliu,instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, montator pereţi şi plafoane din ghips carton, ospătar,zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor, mecanic auto.
  • 290 persoane care au beneficat de servicii de consiliere profesională şi mediere a muncii
  • 120 persoane care au beneficiat de consultanţă antreprenorială

Ca urmare a serviciilor furnizate, un număr de 36 persoane au obţinut un loc de muncă şi 5 şi-au dezvoltat o mică afacere în mediul rural.

,,Formarea profesională continuă, recunoaşterea competenţelor dobândite în mod nonformal, dezvoltarea antreprenorială sau serviciile inovative de consiliere profesională şi mediere a muncii s-au plasat în centrul ofertei pe care Proiectul “Bancomate de joburi în mediul rural” a oferit-o persoanelor din mediul rural la nivelul Regiunilor de Nord-Vest şi Centru.

Finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul a avut o durată de implementare de 18 luni, urmând a se încheia la 30 septembrie 2015.

Beneficiile proiectului au fost prezentate, joi, la Rodna, în cadrul conferinţei de diseminare, organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud. Au participat 59 persoane, beneficiari ai activităţilor proiectului, parteneri şi colaboratori”, ne-a declarat Monica Mureşa, coordonator proiect partener.

Proiectul a fost coordonat de Asociaţia Inceptus  – Romania din Cluj-Napoca – solicitant. Alături de CCI BN, din cadrul consorţiului au mai făcut parte organizaţiile: AJOFM CLUJ, RSC Consulting SRL, Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman şi SC AFACOV Consulting Group.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5