Peste 40 persoane trimise în judecată, în februarie. Infracţiunile silvice, cele rutiere şi evaziunea fiscală, în top

            Luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate 459 cauze. Prin rechizitorii, respectiv acorduri de recunoaştere a vinovăţiei,a fost dispusă trimiterea în judecată a 44 inculpaţi.

           „Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

           Cele mai importante cauze soluţionate au fost cele prin care au fost trimişi în judecată inculpaţi ce au comis infracţiuni de violenţă sau vizând regimul rutier”, precizează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.     

            Astfel, a fost trimis în judecată B.N.V., în prezent în arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunii de omor. În 19.10.2015, fiind atacat de către victima P.C.A., care avea asupra sa un cuţit, l-a dezarmat de acesta şi i-a aplicat lovituri, de trei ori, cauzându-i leziuni corporale ce i-au produs decesul.  

          De asemenea, trei  femei -  B.S.M. (recidivistă),  C.N.D, (recidivistă) şi F.V.V.  - vor ajunge în faţa judecătorilor pentru comiterea unei infracţiuni de  furt calificat. În 19 aprilie 2015, cele trei au pătruns fără drept la locuinţa persoanei vătămate D.L.D., folosindu-se fără drept de o cheie adevărată, sustragând bani şi bijuterii, in suma totală de 4.100 lei.

         Altfel, în februarie, s-au dispus soluţii de netrimitere in judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmărire penală, în 422 cauze, faţă de 436 făptuitori/suspecţi/inculpaţi.

           

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5