Peste 50 de bistriţence s-au înscris la Şcoala Bonelor!
Fundaţia Romanian Angel Appeal derulează cel mai amplu program de calificare în ocupaţia de baby-sitter din România. La finele lunii aprilie-începutul lunii mai, cursurile vor debuta şi în judeţul nostrum, la Bistriţa şi Sângeorz-Băi.
Femeile şomere sau fără ocupaţie, inclusiv eleve, studente sau pensionare au fost invitate să se înscrie la cursurile de calificare gratuite care se vor organiza în judeţ în cadrul Şcolii Bonelor.
La Sângeorz-Băi, toate cele 28 de locuri disponibile au fost ocupate, precizează Daniela Vranău, de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1. La Bistriţa, figurează déjà pe liste 30 de persoane, dar mai sunt câteva locuri libere. Persoanele interesate pot să se înscrie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, în Bistriţa, str. Sucevei, nr. 1-3, etaj 2, camera 40, Biroul adopţii şi post adopţii. Persoana de contact este Maria Mirela Sângeorzan, telefon 0263 230 502. Informaţiile despre criteriile care trebuie îndeplinite pentru înscriere şi documentele necesare sunt publicate pe www.scoalabonelor.ro.
Anul trecut, peste 550 de femei din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Vaslui au absolvit cu succes cursurile Şcolii Bonelor, iar 700 de femei din alte 11 judeţe se pregatesc pentru a deveni bone profesioniste.
Cursurile sunt gratuite, acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, iar diplomele sunt recunoscute în toate ţările Uniunii Europene!
***
Cursurile Şcolii Bonelor au la bază cea mai complexă programă de formare, cu 360 de ore de pregătire teoretică şi practică. Viitoarele bone calificate vor învăţa despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplinarea pozitivă, gestionarea emoţiilor copiilor, gestionarea situaţiilor de criză, dar şi despre alimentaţia adecvată vârstelor copilului, rolul jocului în dezvoltarea acestuia şi, foarte important pentru o bonă profesionistă, tehnici de acordare a primului-ajutor.
Şcoala Bonelor a fost înfiinţată în cadrul programului cu finanţare europeană „Femei pentru femei – Program naţional de calificare şi acreditare a femeilor în ocupaţia de baby-sitter”, cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – „Investeşte în oameni!".
Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA) şi partenerul său - Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Direcţia Protecţia Copilului - au conceput acest proiect pentru a veni atât în sprijinul femeilor şomere sau fără ocupaţie, cât şi în sprijinul femeilor care au copii şi care, din cauza numărului insuficient de locuri în creşe şi grădiniţe, sunt nevoite să apeleze la bone fără calificare.
Proiectul “Femei pentru femei” urmăreşte standardizarea modelului de formare profesională în vederea constituirii unei reţele naţionale de bone acreditate şi calificate să ofere servicii alternative sau complementare de îngrijire a copiilor pe timpul zilei.
Citiţi şi:
- Şcoala Bonelor vine şi în judeţul Bistriţa-Năsăud!
- Un număr de 75 femei angajate în sistemul sanitar public sau privat, calificate ca baby-sitter sau îngrijitor la domiciliu
- Un număr de 75 bistriţence angajate în sistemul sanitar public şi privat, calificate ca baby-sitter şi îngrijitor bătrâni
- AJOFM B-N: 26 de programe de formare profesională, în oferta pentru 2018! Vezi în ce ocupaţii poţi obţine o calificare!
- Bona devine o meserie prin lege
Adaugă comentariu nou