Un număr de 75 femei angajate în sistemul sanitar public sau privat, calificate ca baby-sitter sau îngrijitor la domiciliu

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunţă începerea derularii cursurilor de calificare din cadrul proiect strategic întitulat „Asigurarea accesului egal la ocupare şi diversificarea oportunităţilor de angajare pe o piaţă inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

          Astfel, un număr de 75 de femei din judeţul Bistriţa-Năsăud vor participa, începând cu data de  6 sepetembrie, la programele de formare profesională ce vizează calificările de baby-sitter si îngrijitor bătrâni la domiciliu. „Mai precis, în oraşul Bistriţa, 25 de femei vor participa la cursurile calificării  de  îngrijitor bătrâni la domiciliu, iar in Beclean, 25 de femei vor participa la cursurile calificării  de  îngrijitor bătrâni la domiciliu şi alte 25 de femei se vor îndreapta spre calificarea baby-sitter. În Beclean, spaţiul de desfăşurare a cursurilor este pus la dispoziţie de către  Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi (DGASPC Bistriţa-Năsăud), iar in Bistriţa de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, se arată în comunicatul transmis redacţiei.

          Cele două calificări au fost alese pentru a fi derulate în cadrul proiectului deoarece, în alte proiecte implementate, angajatele din domeniul sanitar şi-au exprimat un interes sporit pentru aceste programe pentru ca acestea sunt calificări ce oferă posibilitatea obţinerii unui venit suplimentar şi oferă femeilor din sistem mobilitate pe piaţa muncii.

          În urma parcurgerii acestor calificări, participanţii vor dobândi competenţe precum acordarea îngrijirilor igienice, acordarea primului ajutor, respectarea şi aplicarea prescripţiilor medicale, asistarea alimentaţiei şi administrarea alimentelor, supravegherea stării de sănătate a copilului sau bătrânului asistat, competenţe utile tuturor femeilor angajate în sistemul sanitar.

          Cursurilor se vor încheia prin evaluarea cunoştinţelor dobândite prin desfăşurarea testelor aferente acestor calificări. În urma evaluării finale, participanţii vor fi certificaţi cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute ANC.

.................................
Citiți ediția print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5