Un număr de 75 femei angajate în sistemul sanitar bistriţean pot dobândi gratuit o calificare complementară!
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), a lansat un nou proiect strategic intitulat „Asigurarea accesului egal la ocupare şi diversificarea oportunităţilor de angajare pe o piaţă inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 600 de femei angajate in sistemul sanitar public sau privat.
Proiectul isi propune să ofere celor 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat din judeţele Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Maramureş, Arad şi Timis acces la diversificarea calificarilor deţinute de 600 de femei, fapt ce le oferă o mobilitate sporită pe piaţa muncii, precum şi o formă de venit suplimentar.
“În cadrul proiectului se vor selecta 75 femei din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru care se facilitează accesul la o piaţă inclusivă a muncii, prin dobândirea de calificări complementare profesiei pe care o deţin. Astfel, grupul ţintă selectat din judeţul Bistriţa-Năsăud va avea posibilitatea să participle GRATUIT în cadrul proiectului la unul din cele două programe de formare profesională în perioada septembrie 2014 – decembrie 2014, pentru calificările de baby-sitter şi îngrijitor bătrâni la domiciliu. De asemenea, 15 femei cu vârste peste 45 de ani, selectate din cele 75 de persoane participante la cursurile de calificare, vor participa în perioada iunie-iulie 2015 şi la programe de formare profesională pentru dezvoltarea abilităţilor TIC.
În urma evaluării cunoştinţelor dobândite de participanţi la programele de calificare prin desfăşurarea testelor/examenelor aferente fiecărei calificări în parte, participanţii vor fi certificaţi cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute la nivel naţional, eliberate de ANC”, informează Adriana Cârnu, expert informare şi promovare.
În grupul ţintă se pot înscrie femei angajate din sectorul sanitar care îndeplinesc criteriile de selecţie şi eligibilitate stabilite, în limita locurilor disponibile stabilite. Dosarul de înscriere se depune la sediul filialei OAMGMAMR Bistriţa-Năsăud.
Citiţi şi:
- Un număr de 75 femei angajate în sistemul sanitar public sau privat, calificate ca baby-sitter sau îngrijitor la domiciliu
- Un număr de 75 bistriţence angajate în sistemul sanitar public şi privat, calificate ca baby-sitter şi îngrijitor bătrâni
- COMUNICAT DE PRESA
- În primele şase luni ale anului, peste 750 de şomeri au beneficiat de formare profesională gratuită
- Cursuri de formare profesională a adulţilor prin AJOFM BN
Adaugă comentariu nou