Președintele CJ, Radu Moldovan: Cântare digitale pe drumul de la Strâmba! Poliția Română are de multe ori ochelari de cal!

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că pe tronsonul de drum județean care face legătura între Josenii Bârgăului și Ilva Mică, prin Strâmba, vor fi mîntate cîntere digitale, aste pentru că transportatorii nu respectă regimul de tonaj, iar drumul se deteriorează.

“Îmi pare că Poliţia Română, cei de la Rutieră şi Rurală, care se plimbă şi ei pe aceste drumuri frumoase, au de multe ori ochelari de cal şi nu văd că ies cu tractoarele şi distrug toate aceste drumuri. Singurul lucru pe care suntem obligaţi şi-l vom face, de anul viitor,  este să montăm cântarele digitale electronice care să transmită instantaneu poze de la depăşirea cantităţii pe osie, pentru că, din păcate, dacă vă duceţi pe Strâmba - nu cred că este vreo autostradă din România care să suporte tonajul cu toată piatra din carierele de pe Valea Ilvelor. Nu respectă nimeni nimic. Poliţia ridică din umeri, ceilalţi nu respectă.

Primul lucru pe care-l vom face, şi i-am spus şi domnului director Ceclan, săptămâna trecută, venind în spatele unor maşini la care efectiv le erau desfăcute osiile, atât de încărcate erau cu piatră, că nu are cum să reziste un drum proiectat la 8,5 tone. Drumul judeţean are un anumit specific. El se proiectează cu 8,5 tone pe osie. Nu-i nici drum naţional, nici drum expres, nici autostradă. Nu poate să pună proiectantul nici suportul de piatră, nici grosimea asfaltului altul decât cel pentru drumul judeţean. Din păcate, în România, sunt multe lucruri care nu se respectă. Şi spun cu mare regret acest lucru.  Între timp, tehnica ne va ajuta. I-am cerut domnului director Ceclan atunci, instantaneu, să facă solicitarea către Direcţia Economică a Consiliului Judeţean şi să începem, experimental, montarea acelor cântare digitale care se pun în trama de asfalt în drum, pentru Strâmba. E cel mai nenorocit drum.

Vom continua, în funcţie de resurse, să ne protejăm investiţiile. Partea care pe toţi oamenii de bun simţ îi deranjează este această parte de folosire a drumurilor judeţene şi de către utilajele agricole – nu interzicem aşa ceva, Doamne fereşte – dar ar trebui să înţelegem şi noi că a venit vremea să ne civilizăm. Aşa cum cel din Germania are bidonul pe tractor şi pe drumurile de legătură care se fac, se dă jos, îşi ia compresorul şi dă pământul jos de pe roată şi iese civilizat pe drum.  Dar poate că, atunci când le dispar ochelarii de cal la unii şi se vor duce să-i sancţioneze, poate că vor respecta şi aceste lucruri”, a declarat președintele Radu Moldovan.

        

 

 

Comentarii

21/11/23 12:02
Dorel

Da cine va opreste domnul Moldovan, sa convocati toti transortatorii de tonaj mare din judet, precum si beneficiarii ... care lucreaza in aceasta zona, sa discutati cu ei si sa-i bligati sa respecte " tonajul pe osie " ? Cel mai intai, trebuie identificati cei care circula in zona respetiva si apoi montate si cantarele alea ... care oricum, inafara de niste " poze "... dupa care politia sa umble si sa ia masuri impotriva lor , tot nu aveti ce face , dupa actuala legislatie .
Este de notorietate faptul ca beneficiarii , ca sa faca economie de " curse de transport efectuate " ...incarca masinile peste tonajul ideal... la care soferii nu au ce face efectiv, ca daca comenteaza sunt " dati afara " . Trebuie trecut de la vesnica pedeapsa aplicata soferilor, la faza cea corecta si anume, la pedepsirea drastica al celor care " incarca " masinile si care-i obliga pe soferi sa efectueze curse peste tonajul admis pe anumite tronsoane de drum. Ardeti-i pe patroni, nu pe soferi , ca patronii sunt " capul " tuturor relelor care se intampla la ceea ce faceti dvs referire si stiti bine ca nu exista atatea forte de politie, sa stea la " panda " ... pe toate drumurile, pe toate tronsoanele si la toate punctele de lucru, unde circula astfel de masini de tonaj mare .
In alta ordine de idei cine va opreste sa intocmiti niste acte normative, de interes local-judetean, cu niste " pedepse" ( sanctiuni contraventionale ) drastice fata de cei care incalca normele de tonaj si care distrug si murdaresc arterele rutiere cu utilajele si autovehiculele de tonaj mare , in zonele in care circula , cu pedepse aspre fata de patroni, nu fata de soferi, ca nu soferii sunt cauzatorii ... ?

22/11/23 22:05
cititor

Cei care ies pe drumuri publice cu roțile tractoarelor încărtcate de pământ ar punea ca, ajutați de o răzătoare, se dea jos noroiul de pe roți. Nu le-ar lua mult timp. Nu-i nevoie de bidoane cu apă, ci doar de puțină rușine. Iar polițiile locale să fie pe fază, cu avertismente și amenzi, nu să doarmă în bocancii capitalismului!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5