În prezenţa lui Nicolae Manolescu, din Bistriţa-Năsăud s-a dat ora exactă a poeziei contemporane româneşti

Timp de aproape o săptămână, judeţul nostru a fost gazda Turnirului de poezie, organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Biblioteca Judeţeană„George Coşbuc”Bistriţa-Năsăud, Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, Uniunea Scriitorilor din România. După întrecerea de la Colibiţa, juriul condus de Nicolae Manolescu (preşedintele USR) şi Gabriel Chifu a acordat la sediul Bibliotecii Judeţene premiile acestei ediţii. Astfel, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, academicianul Nicolae Manolescu a înmânat poetului Ovidiu Genaru din Bacău Marele Premiu al Turnirului, însoţit de un trofeu, pe care stă scris Turnirul de poezie de la Colibiţa. De asemenea, premiul de popularitate i-a revenit poetului Cristian Pavel. Aceştia au susţinut câte un recital de poezie alături de Gabriel Chifu şi Adrian Popescu, membri în juriu împreună cu Răzvan Voncu, Angelo Mitchievici, Alex Ştefănescu.
În cuvântul său, Nicolae Manolescu a mulţumit Consiliului Judeţean şi în mod special, preşedintelui Radu Moldovan pentru modul în care scriitorii au fost primiţi în judeţul nostru, în acelaşi timp vorbind şi despre mulţimea de activităţi culturale de calitate organizate de Ioan Pintea şi Biblioteca Judeţeană.
La rândul lui, managerul instituţiei gazdă, Ioan Pintea, a spus că este o onoare pentru bistriţeni să aibă asemenea oaspeţi. Pe lângă concursul propriu-zis, Turnirul de poezie a inclus şi întâlniri cu bistriţenii atât la Colibiţa, cât şi la Mănăstirea Parva, unde invitaţii au fost însoţiţi de managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă – Mircea Gelu Buta, scriitorii Olimpiu Nuşfelean, Andrei Moldovan, Menuţ Maximinian şi Mircea Măluţ. Au participat Domniţa Ştefănescu, Dan Cristea, Mircea Bârsilă, Ion Tudor Iovian, Liviu Capşa, Ion Radu Văcărescu, Corneliu Antoniu, Costel Bunoaica, Ilie Vodăian, Cristi Pavel, Andrei Velea, Ioan Barb, Emil Cătălin Neghină, Paul Sârbu.
De asemenea, la întâlnirea de la Biblioteca Judeţeană au fost prezenţi membri USR, dar şi alţi iubitori de literatură, dornici să se întâlnească cu conducerea USR şi cu redacţia revistei România Literară.
Au fost zile în care judeţul nostru a fost locul de unde s-a dat ora exactă a poeziei contemporane româneşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5