Prietenii naturii

Copiii din grupa mare B, grupa ursuleţilor, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Bistriţa au organizat şi prezentat cu mare drag joi, 20 iunie 2013, serbarea care a marcat sfârşitul anului şcolar, în cadrul Parteneriatului şcolar Comenius “Du bestiaire européen à l’écriture collective de contes” (“De la poveştile europene cu animale la scrierea comună a unor poveşti”).
Dacă la sfârşitul anului şcolar trecut, copiii au fost personaje din poveşti în sceneta „În lumea poveştilor”, acum aceştia, îndrumaţi de profesoarele Ionela Lazea şi Georgeta Ganea, şi îmbrăcaţi în costume confecţionate din materiale reciclabile, au susţinut un program pentru părinţii, fraţii, bunicii şi prietenii invitaţi, cu tema „Prietenii naturii”. Din personajele prezente pe mica scenă a grupei îi putem aminti pe: Căpitanul Poluare, Căpitanul Planet, Piticii poluatori, Zânele Naturii, Prinţesele Naturii, Pădurii, Apei, Aerului, Animalelor, Păsărilor, Gâzelor, dar şi copilaşii ecologişti care le-au reamintit părinţilor importanţa protejării mediului înconjurător. Copiii au dat dovadă că sunt foarte buni ecologişti, în ultima perioadă desfăşurând activităţi variate în proiectului tematic „Prietenii Naturii” şi participând la activităţi atractive la Centrul de Informare şi Educaţie Ecologică Bistriţa.
O plăcere deosebită pentru copii a fost participarea la activităţile din cadrul Proiectului multilateral Comenius derulat pe parcursul anilor şcolari 2011/2012 şi 2012/2013 la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Bistriţa. Temele principale ale proiectului au fost educaţia ecologică şi interculturalitatea, iar obiectivele vizate au reprezentat motivarea copiilor de a învăţa prin metode de lucru noi, colaborative, şi de a se implica în activităţi comune cu alţi copii din Europa. Au cunoscut aspecte din mediul de viaţă al animalelor din ţările europene şi au căutat soluţii pentru rezolvarea unor probleme ecologice prin crearea unor poveşti comune cu partenerii lor.
La sfârşitul programului artistic copiii au fost premiaţi cu diplome de merit, ca răsplată a eforturilor depuse în derularea acestor acţiuni.
Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorilor şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

prof. Crina Clapou - coordonator proiect
prof. Ionela Lazea şi Ganea Georgeta - membre în echipa de proiect

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5