Primarul Creţu, pe tema pasajelor: Unele lucruri trebuie arătate. Nu vreau să intru în polemică gratuită cu nimeni

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, a anunţat, într-o postare pe facebook, că intenţionează să arate, în perioada următoare, „unele lucruri bune care s-au întâmplat în orașul nostru”. Reacţia apare, foarte probabil, şi pe fondul unor critici privind calitatea lucrărilor din cadrul proiectul privind Axele turistice (pasajele Bistriţei).

 „Nu vreau să intru în polemică gratuită cu nimeni, dar unele lucruri trebuie şi spuse şi arătate. Încep cu pasajele din centrul orașului nostru. Ne amintim cu toții cum arătau înainte şi mă bucur să fiu astăzi în măsură să vă arăt cum arată acum. Cum imaginile fac cât o mie de cuvinte, voi continua în perioada următoare să împărtășesc cu voi ceea ce am reușit, împreună cu bistriţenii, să facem în orașul nostru!”, scrie edilul Bistriţei.

Comentarii

14/01/16 14:42
Vizitator

Primarul sufera de boala exagerarilor. Nu stie cand trebuie sa se opreasca. Dupa nebunia mutarii aiurea a statuilor prin oras si a mutilarii arborilor de pe strazi cu drujba, a aparut febra fantanilor arteziene. Cinci la numar au aparut pe traseul pasajelor medievale cu ocazia reabilitarii lor, fara sa aiba nici o legatura cu istoria locului . Dintre cele cinci fantani, cea de pe Pietonalul Liviu Rebreanu amplasata aiurea in mijlocul drumului nu are nici o noima. Cum de altfel nici celelate nu-si au rostul, denaturand adevarul istoric al Bistritei Medievale. Cu banii respectivi puteau fi mai degraba refacute fatadele cladirilor care flancheaza pasajele istorice.
La fel de inutila si fara noima este si acea copertina de sticla de pe str. Spiru Harret (Pasajul Macelarilor) care denatureaza total aspectul celui mai important pasaj medieval al Bistritei. Singura „ratiune” a acestei copertine este obturarea vizibilitatii dinspre Bulevardul Republicii spre centrul istoric, dar mai ales vizibilitatea dinspre Piata Centrala spre frontonul monumental al aripii de vest al Liceului Liviu Rebreanu. Eventual, pentru a da functionalitate pasajului fara a denatura aspectul istoric, copertina de sticla putea fi ridicata la nivelul cornisei cladirilor care flancheaza pasajul, creindu-se astfel mai multa spatialitate verticala cu aspect de curte interioara, dupa modelul galeriei de la „Hanul cu Tei” din Bucuresti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5