Primarul Ovidiu Creţu: Inaugurarea Palatului Culturii este un dar pe care noi toți îl merităm

La început de primăvară, clădirea Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” își redeschide porțile după finalizarea lucrărilor de modernizare care îi redau frumusețea și strălucirea pe care o merită. Alături de cele mai bune gânduri, pe care le transmit concitadinilor în primele zile ale lunii martie, sunt convins că inaugurarea Palatului Culturii este un dar pe care noi toți îl merităm.
Am onoarea să invit cetăţenii Municipiului Bistriţa, în zilele de 1 - 4 martie 2016, la manifestările artistice organizate cu prilejul inaugurării Palatului Culturii, spectacole care vor începe în fiecare seară de la ora 18.00.
În zilele de 1 şi 2 martie vor avea loc Concertul simfonic inaugural şi respectiv deschiderea stagiunii teatrale. Intrarea va fi permisă începând cu ora 17.00 iar accesul în sală nu va mai fi permis după ocuparea tuturor locurilor. Nu au fost puse în vânzare bilete şi nici nu au fost transmise invitaţii, astfel încât îi rog pe toți cei care doresc să participe la aceste evenimente să vină înainte de ora 18.00.
În zilele de 3 şi 4 martie vor avea loc Concertul Andra şi un Concert folcloric extraordinar, care se vor desfăşura pe scena amplasată în faţa Palatului Culturii.
Vă aştept să ne bucurăm împreună de aceste patru seri minunate, cu spectacole de înaltă ţinută artistică şi să redescoperim împreună frumuseţea fostei Case de Cultură care îşi merită acum pe deplin noul nume - Palatul Culturii.

Primarul municipiului Bistriţa
Ovidiu Teodor Creţu

Comentarii

29/02/16 10:59
Vizitator

La inceperea reparatiilor la Casa de Cultura se spunea ca operatiunile constau în reabilitarea structurală a clădirii si refacerea decorațiilor eclectice a fațadelor și a interioarelor, și eliminarea intervențiilor din perioada comunistă care nu se încadreaza în stilul arhitectural al clădirii. Chiar dacă scena este destul de mică, aceasta va reveni vechea formă cu fosă pentru orchestră. Si totusi, nici vorba de „eliminarea interventiilor din perioada comunista”, astfel ca dupa reabilitare in holul casei de cultura au fost pastrate vechile mozaicuri comuniste, amintind de „Cantarea Romaniei”. Culmea este ca pe unul din mozaicuri, in stanga intrarii in sala festiva apare stema partidului comunist cu secra si ciocanul. Probabil ca vre-un nostalgic a considerat ca aceste mozaicuri se „încadreaza în stilul arhitectural al clădirii”.
Nici scena nu a revenit la forma initiala, cu fosa pentru orchestra. Dimpotriva,dupa reabilitare scena ramane la fel de mica si nici sala festiva nu a devenit mai incapatoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5