Profesioniştii pompieri bistriţeni, cu un bilanţ pozitiv şi achiziţii noi, de Ziua Protecţiei Civile din România
O deosebită activitate, desfăşurată la sediul ISU Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud, pe care o putem considera ca un fel de bilanţ al profesioniştilor pompieri bistriţeni, dedicat unei importante zile din activitatea şi implicarea în slujba cetăţenilor pentru apărarea şi salvarea de vieţi şi bunuri de către pompieri, a fost expusă, într-o conferinţă de presă, cu prilejul sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România, care se marchează în fiecare an la 28 februarie.
La sensibila şi elocventa activitate au participat comanda ISU Bistriţa al judeţului B-N, specialişti ISU B-N, mass-media, şi au fost expuse, cu lux de amănunte, principalele preocupări ale pompierilor bistriţeni, cât şi modul de acţiune şi intervenţii prin intrarea în dotarea ISU B-N a două noi, performante şi moderne echipamente – container Căutare-Salvare şi şenilată pentru intervenţii în zone greu accesibile..
Inspectorul şef al ISU Bistriţa, col. dr. ing. Constantin Florea, a făcut o pertinentă şi lămuritoare prezentare a semificaţiei şi importanţei Zilei Protecţiei Civile din România, transmiţând un mesaj de felicitări tuturor celor care fac parte din această armă importantă pentru populaţie.
De asemenea, a prezentat sinteza misiunilor pirotehnice gestionate de echipajul specializat al ISU, care a fost una benefică şi fără incidente, fiind la datorie când a fost nevoie.
Ca noutate şi importanţă deosebită, în cadrul ISU B-N, a este faptul că a intrat în dotarea Inspectoratului şi o şenilată pentru intervenţii în zone greu accesibile, model UTV Argo, care a fost achiziţionată cu sprijinul Consiliului Judeţean, un echipament performant.
Vehiculul utilitar de teren amfibiu ARGO poate transporta persoane şi materiale pe porţiuni de drum inaccesibile vehiculelor obişnuite, inclusiv pe zăpadă mare, traversarea de ape line, având o capacitate de 4 persoane la transport terestru şi 2 persoane pe apă, cu o viteză de 35 km/h şi, respectiv, 5 km/h pe apă.
O profesională prezentare a containărului de Căutare-Salvare a fost făcută de sublocotenent Emil Colţa, ofiţer în cadrul Centrului Operaţional Judeţean prin care s-a precizat că, acest echipament asigură materialele şi echipamentele destinate operaţionalizării şi realizării în condiţii optime a misiunilor specifice de căutare, salvare şi stingere de incendii.
La deosebita acţiune au participat şi col. ing. Liviu Marcel Pop – prim adjunct al inspectorului şef, lt. col. Ilie Rînziş – adjunct al inspectorului şef, lt. Marius Rus – ofiţer cu relaţii publice şi plt. Cristina Răcilă – subofiţer relaţii publice, cei care se implică şi se dăruiesc nobilei meserii de pompier, o armă stimată şi iubită de public.
La mulţi ani, de Ziua Protecţiei Civile!
Citiţi şi:
- Col. Constantin Florea este, din 1 martie, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU! Col. Mihai Suciu va coordona ISU BN!
- Echipajele ISU au intervenit la aproape 11.000 situaţii de urgenţă, în 2016
- 81 ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România
- 80 de ani în slujba comunităţii a valoroşilor şi profesioniştilor Pompieri Militari bistriţeni
- „Ziua Pompierilor din România” cuplată cu „Ziua Porţilor Deschise”
Adaugă comentariu nou