Proiectul de lege privind pensiile speciale, adoptat de Camera Deputaților
Deputații au votat, luni, cu 196 de voturi pentru, 32 împotrivă și 14 abțineri proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.
Potrivit documentului, actul normativ are în vedere calcularea pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obținut şi alinierea stagiului de contributivitate minim la cel aplicat în sistemul public de pensii.
„Precizăm că amendamentele admise în timpul dezbaterilor generează deosebiri majore de conținut juridic şi existența unei configurații deosebite, semnificativ diferite, a proiectului de Lege faţă de forma adoptată de Senat, precum şi faptul că devin aplicabile dispoziţiile art.75 alin.(4) şi (5) din Constituţia României. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 116 alin.(4) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Legea se întoarce la Senat pentru a fi dezbătută în procedură de urgenţă”, se menționează în raportul comisiilor de specialitate din Camera Deputaților.
"Când vrei să îndrepți lucrurile, întotdeauna începe cu tine ca să fii credibil. Astăzi am votat eliminarea pensiilor parlamentarilor, un prim pas pentru reformele ce vor urma!", a transmis deputatul Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților.
"Pensiile speciale ale parlamentarilor, tăiate prin votul meu și al colegilor din PSD!", a declarat ministrul Digitalizarii, deputatul Bogdan Ivan.
Citiţi şi:
- Stelian Dolha: Mai pot cei de la PSD să se uite în ochii bistriţenilor, după ce şi-au votat pensiile de lux?
- Deputat Iurişniţi: Partidele politice tradiționale trebuie să înceteze alba-neagra cu eliminarea și impozitarea pensiilor speciale
- Deputatul Robert Sighiartău: Am votat! Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate!
- Presiunile USR dau roade: Comisia pentru statut a Parlamentului a votat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
- Deputatul Cristina Iurişniţi: Pensiile speciale, o formă de populism selectiv care trebuie înlăturat
Comentarii
Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Câtă nesimtire si fătărnicie din partea acestui individ, Daniel Suciu care afirmă cu nonsalantă: „Când vrei să îndrepți lucrurile, întotdeauna începe cu tine ca să fii credibil. Astăzi am votat eliminarea pensiilor parlamentarilor, un prim pas pentru reformele ce vor urma!”. Acest neica-nimeni face pe prostul si uită că in anul 2019 pe vremea când el făcea parte din guvernul Dăncilă ca ministru al Dezvoltării Regionale, a fost emisă o Ordonanță de Urgență Guvernamentală (OUG) de adoptare a Codului Administrativ care prevedea intre altele acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali. Ce credibilitate mai poate avea acest individ care nu a avut nici o obiectie la adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență si nu prin dezbatere in Parlament care este forul legislativ al țării. Este evidenta incercarea de a crea anumite avantaje materiale alesilor locali prin ocolirea legii, desi există incă din 2016 decizii ale CCR prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.
Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/zegrean-adoptarea-codului-administrativ...
Adaugă comentariu nou