Raport de activitate ADS B-N

În prezent, Agenţia Domeniilor Statului-reprezentanţa teritorială Bistriţa-Năsăud deţine în administrare o suprafaţă de peste 2000 de hectare. Cea mai mare suprafaţă de teren administrată de către ADS B-N aparţine societăţii AGROINDUSTRIALA S.A Bistriţa, peste 700 de hectare. În ceea ce priveşte situaţia primăriilor din judeţ, suprafeţele de teren administrate de către ADS B-N au următoarea structură: cea mai mare suprafaţă, primăria Bistriţa-peste 600 de hectare, cea mai mică, primăria Milaş- peste 4 hectare.

În funcţie de categoria folosită, ADS B-N administrează peste 400 hectare de păşuni, peste 300 hectare de teren arabil, aproape 1000 de hectare de livezi. Anul trecut, ADS a preluat de la Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol, suprafaţa de peste 130 de hectare, reprezentând ferma Piscicolă Budurleni. Tot anul acesta, s-au încheiat patru protocoale de predare a unor suprafeţe de teren către comisiile locale, în suprafaţă totală de peste 500 de hectare, cu primăriile Cetate (203, 85 hectare), Bistriţa (42,78 hectare), Galaţii Bistriţei (138,32 hectare) şi Dumitra (151,42 hectare).

Cea mai mare problemă cu care se confruntă cei de ADS B-N este că în foarte multe situaţii, proprietarii terenurilor care îndeplinesc condiţiile pentru acordarea rentei viagere agricole, nu au reuşit să înstrăineze sau să arendeze terenurile, acestea nefiind atractive pentru eventualii investitori în agricultura judeţului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5