REACŢII DISPROPORŢIONATE

Pentru cei obişnuiţi cu exerciţiul conducerii oamenilor, reacţiile popoarelor europene faţă de diferite măsuri de guvernare comunitare sau naţionale, se întregesc într-un tablou divers colorat cu intensităţi diferite. Fiecare naţiune reacţionează potrivit profilului psihologic dominant. Nordicii acţionează ferm, oportun şi pe baza unei anticipări obiective a pericolelor. Latinii reacţionează gălăgios şi de obicei, când cuţitul a ajuns la os. Şi în sânul gintei latine, reacţiile au particularităţile lor şi parcă urmează determinările descrise de Montesquieu în “DESPRE SPIRITUL LEGILOR“ Francezii au blocat tot spaţiul hexagonului, oportun şi cu o viteză de reacţie specific napoleoniană. Încercarea Guvernului francez de a mări vârsta de pensionare, s-a lovit de un zid puternic. Intenţia politicienilor francezi a inflamat toată FRANŢA. Într-un exerciţiu de gândire, vă rog să vă imaginaţi ce s-ar fi întâmplat în această ţară dacă guvernarea ar fi avut intenţia de a reduce salariile şi pensiile ? Ei sunt urmaşii legendarului Vercingetorix şi nu-l uită, poartă în suflet cocoşul galic. Nici cu grecii nu poţi să te joci de-a guvernarea ca şi cu cartofii. Guvernul lor nu a redus salariile şi pensiile, deşi pensia medie în această ţară este de 1.600 euro !

Ei sunt, totuşi, urmaşii lui Aristotel şi sunt creatorii culturii europene. Bătălia de la Termopile a calibrat comportamentul lor pentru vecii vecilor. Ei nu se predau şi punct. La francezi, băştinaşul Vercingetorix este modelul, nu cuceritorul Caesar. Şi la greci, Leonidas este eroul şi nu persanul Xerxes, iar Alexandru Macedon are locul lui. Şi noi avem modele autohtone, dar avem o problemă. Ne grăbim să declarăm străinul care ne-a învins drept tată şi asta, de la Traian încoace. Tot străinul “pribeag adus de vânt“, are mare preţ la noi, iar autohtonul este aruncat la gunoi. Aşa am ridicat în slăvi pe fanarioţi, dând în cap marilor familii româneşti, aşa am ridicat şi am dat cu capul de cer, pe pe jidovii ruseşti ai Anei Pauker, omorând elita românească, iar azi, urmaşii lor ne dau lecţii de etică şi morală politică. Menţionez că nu am nici o pornire împotriva lor, doar că, în clasamentul iubirii, eu nu cobor poporul meu de pe locul întâi pentru nimic în lume şi nu admit să mi se vorbească de pe cal. Menţionez că ei nu sunt de vină că au stat în picioare, ci noi care am stat în genunchi. Este loc pentru toţi în picioare, dar trebuie să-ţi faci singur acest loc. În istorie nu se oferă locuri, ci se cuceresc, menţin sau se pierd. Istoria nu ştie să conjuge verbul “a oferi“ decât la forma negativă şi e treaba popoarelor şi oamenilor dacă acceptă sau nu. Mioriţa este o baladă frumoasă, dar poate duce şi la concluzii greşite. Eu şi acuma ţin minte cuvintele profesorului de limba română – AUREL TELCEAN – când ne-a spus că în faţa pericolului nu trebuie să aştepţi apusul de soare ca şi ciobanul mioritic, ci să-i aduci tu, duşmanului, imediat, apusul.

Clemenceau, la procesul de pace după Primul Razboi Mondial, a zis despre poporul român că este poporul lui ‘’FAIT ACCOMPLI”. Noi nu credem decât ce ne place şi când ni se întâmplă lucruri rele, abuzive, încercăm o scuză. Reducerea salariilor şi toate măsurile de austeritate ale guvernului Boc, nu au fost luate fără o testare a reacţiei populaţiei. Pentru menţinerea pensiilor, românii au manifestat fără forţă, în sensul că tinerii şi-au abandonat părinţii şi bunicii. Sindicatele au fost greu vizibile, iar cele din învăţământ, despre care credeam că nu pot fi manipulate, s-au dovedit sub orice aşteptări. Aşa reacţie din partea populaţiei, aşa măsuri, până aici proporţiile se păstrează. Ce mai contează legea sau supremul arbitru, CURTEA CONSTITUŢIONALĂ. Din atitudinea Curţii Constituţionale faţă de reducerea pensiilor, rezultă că au pierdut românii şi a căştigat UDMR, care joacă, întotdeauna, la două capete. Ce au promis românii nu se ştie, dar se poate bănui după nuanţele declaraţiilor liderilor UDMR şi mai ales, după comportamentul lor de la Şcoala de Vară de la Tuşnad. Disproporţia în comportamentul colectiv al românilor a apărut în momentul în care guvernul Boc a impozitat inovaţia, creativitatea, arta. Nu îl putem condamna decât pentru faptul că atâta îl duce pe el mintea, să înţeleagă Strategia de dezvoltare a Uniunii Europene. Menţionez că, pentru următorii ani, în cadrul priorităţilor de dezvoltare a Uniunii, Comisia Barisso a stabilit ca primă prioritate să fie creşterea inteligentă (bazată pe inovaţie şi cunoaştere). Ce este curios este faptul că nu–i deranjează pe cetăţeni fondul problemei, ci expresia ei, adică statul la coadă. Guvernul, prin şeful UDMR, el însuşi atacat în drepturile de autor, a întrebat ca Alexandru Lăpuşneanu:.CE VREŢI ? Capul lui Moţoc ? Luaţi-l şi mergeţi liniştiţi la casele voastre, că banii o să vi-i reţinem, oricum rămâneţi fără ei.

Câtă bucurie pe guvernanţi când au văzut că nu conţinutul doare, ci forma ! De la Titu Maiorescu avem noi o problemă de înţelegere a conţinutului şi formei. EU TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ. Nu aşteptaţi ca şi ciobanul mioritic şi fiţi atenţi la tabloul guvernării. Între două arestări de genul Diaconescu şi Vântu, fiţi atenţi la buzunarele voastre şi nu la arestările gene alba-neagra.

Să vă dea Dumnezeu puterea de a vedea din ce direcţie vine pericolul şi voinţa de a-l înfrunta cu bărbăţie. Bărbaţi avem, dar la bărbăţie avem un mare deficit.

Colonel (r) IOAN GAFTONE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5