Reginele României în istoria ţării, simpozion dedicat aniversării MS Margareta a României

Ioana Bauer

         A fost odată pe harta Europei un regat numit România şi o dinastie de Hochenzollern-Siegmaringen. Destinele lor s-au împletit vreme de 81 de ani. Au  trecut prin vremuri bune sau mai puţin bune, dar nu au  renunţat şi au devenit  una cu ţara de adopţie.

         S-au dedicat cu trup şi suflet poporului român. Regii au fost  susţinuţi de reginele lor, pentru care orice sacrificiu era dedicat poporului  român şi locuitorilor săi. Urmaşii lor duc mai departe cu mândrie sarcina ce le revine. Exemplu demn de urmat este MS Margareta. Clubul Monarhiştilor Bistriţeni a organizat în 24.03.2022 un simpozion dedicat acestor ilustre personalităţi, la Casa Argintarului din Bistriţa, filială a Complexului Muzeal Bistriţa-NNăsăud, gazdă deosebită fiind domnul Eugen Miloş.

         Mulţumim pe această cale  conducerii Complexului Muzeal BN, conducerii Liceului cu Program Sportiv Bistriţa şi cadrelor didactice implicate, participanţilor şi reprezentanţilor din mass- media prezenţi la simpozion.

         Rolul reginelor Romaniei -  Elisabeta, Maria, Regina-Mamă Elena, Regina Ana -  au fost prezentate de un grup de eleve de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, coordonate de prof. Simona Simionca, purtând cu mândrie ia naţională care este simbolul României datorită acestor ilustre personalităţi.

         Moderatorul simpozionului a fost dl. dr. Marius Nicolae Pop, preşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni.

         Activitatea s-a încheiat cu intonarea melodiei “Să fie pace în lume” având în vedere situaţia actuală din Ucraina.

         Nihil Sine Deo!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5