România, cu tradiţiile la Karlovy Vary
Cea dea XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor de la Karlovy Vary a adus pe scenă nu mai puţin de zece formaţii reprezentative din Cehia, precum şi formaţii din România, Armenia, Bosnia-Herţegovina şi Polonia.
La festival a fost prezent şi preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor IGF, Dorel Cosma care, pe lângă cuvintele de salut de la deschiderea festivalului, a avut şi întâlniri cu primarul oraşului Karlovy Vary, dar şi cu Nicolae Dedulea, preşedintele românilor din Cehia, stabilindu-se proiecte viitoare pe linie culturală şi economică.
În acest cadru, Dorel Cosma şi-a lansat şi volumul „Flying” (Zbor), eveniment la care a participat şi ambasadoarea României la Praga. România a fost reprezentată de Ansamblul folcloric „Meseşul” din Zalău, coordonat de şef Serviciu Centrul Judeţean pentru Cultură Sălaj, Paula Taloş. Sălăjenii au făcut o impresie bună, atât în cadrul reprezentaţiilor de la festival, cât şi în gala ce a avut loc în centrul oraşului.
Dorel Cosma a fost însoţit de vicepreşedintele Federaţiei Naţionale de Folclor din România, Pahone Pop, împreună mergând din Cehia la Adunarea Biroului IGF ce va avea loc în San Giovannni Italia.
Citiţi şi:
- Preşedintele IGF, Dorel Cosma, la Festivalul Internaţional din Karlovy Vary şi la sărbătoarea românilor din Praga
- Bistriţeni la Sărbătoarea românilor din Praga
- Filmul „Lumea e a mea”, premiat la TIFF și Karlovy Vary, va avea proiecție de gală la Bistrița
- Nicolae Dedulea: Românii şi cehii au o istorie comună în spaţiul european
- Tradiţiile bistriţene, la Praga
Adaugă comentariu nou