S-a stins din viață măiereanul Iacob Pui, fost director executiv adjunct la Direcția Agricolă – Cluj
Familia Palagia și Ioan Pui, din localitatea Maieru, a avut trei băieți: Iacob, Alexandru, (actualmente inginer pensionar) și Constantin (colonel în rezervă), fiecare, având astăzi familia sa.
Iacob, cel mai în vârstă, s-a născut în 18 februarie 1942. A urmat școala elementară în localitatea natală, fiind de fiecare dată premiantul clasei. După absolvirea clasei a VII-a, a intrat, prin concurs, la Liceul din Năsăud, dar, după clasa a VIII-a, din motive financiare, părinții l-au retras și l-au înscris la Școala Profesională din Lechința, care pregătea muncitori în agricultură. După absolvirea acesteia, s-a înscris la Școala Tehnică din Turda, care pregătea elevii în meseria de tehnician veterinar, iar după absolvire, a început să lucreze ca tehnician veterinar la Stațiunea Experimentală Horticolă și Viticolă din Cluj-Napoca, întrucât aici exista și o crescătorie de vaci de rasă. În paralel, s-a înscris la Liceul „Adi-Șincai” din Cluj, pe care l-a absolvit cu rezultate strălucite. Apoi, s-a angajat la Laboratorul Veterinar Regional din Cluj, care își va schimba titulatura în Inspectoratul Sanitar-Veterinar din Cluj. În această perioadă, Iacob Pui s-a înscris la Facultatea de Zootehnie din cadrul Institutului Agronomic din Cluj, pe care o termină ca șef de promoție, iar cu data de 1 octombrie 1980 să devină inginer principal. În anul 1988 este promovat în funcția de inginer-șef la Întreprinderea de Îmbunătățire și Exploatare a Pajiștilor – Cluj. După evenimentele din 1989, în 1993, această întreprindere este desființată, fiind transferată la Direcția Agricolă, iar aici, Iacob ocupă funcția de inspector de specialitate. În anul 1995, devine șef de serviciu, iar în 2001 este promovat ca director executiv adjunct până în 2005, când s-a pensionat.
De la școala elementară și până la absolvirea facultății, acest om a făcut 21 de ani de instrucție și educație. Înzestrat cu ambiție și perseverență proverbiale, Iacob Pui și-a început locul de muncă în cadrul Direcției Agricole din Cluj ca muncitor și s-a pensionat ca director adjunct la aceeași instituție. Ca pensionar, a fost ales președinte al Organizației de Pensionari a județului Cluj și vicepreședinte al Organizației de Pensionari la nivel național.
Oricât de greu i-a fost în viață, a dus cu rigurozitate și exigență, până la capăt, tot ceea ce a început, având mereu încredere în învățătură și dezvoltare morală, dăruindu-se cu totul meseriei sau funcției ocupate, fiind un exemplu de omenie și onestitate, respectat și prețuit de cei care l-au cunoscut. El va rămâne în conștiința măierenilor ca una din personalitățile riguroase, exigente, echilibrate, amabile, un suflet distins care s-a apropiat de oameni cu multă înțelegere și delicatețe. A trecut la cele veșnice în 3 iulie 2024 la Cluj-Napoca, unde a și fost înmormântat.
Transmit familiei sale îndurerate, d-nei Vița și fiului Paul, gânduri de neuitare pentru Iacob și sincere condoleanțe.
Să-ți fie țărâna ușoară și amintirea veșnică, dragă Iacobe! Bunul Dumnezeu să-ți țină sufletul în Pace și Lumină!
Icu Crăciun
Citiţi şi:
- Colonelul Iacob Fătu, la final de carieră în Jandarmeria bistriţeană!
- A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud oferă 394 de locuri de muncă vacante în judeţ. Vezi ce meserii sunt la căutare!
- S-a stins colonelul (r.) Ioan Obrejan (91 ani)
- Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, certificat ca ”Şcoală Europeană” 2023! Care este oferta educațională!
- AJOFM BN: 318 locuri de muncă vacante în Bistrița-Năsăud!
Adaugă comentariu nou