Să ne bucurăm de jucării de mici - sfaturi pentru alegerea jucăriilor de la reprezentanții Nichiduta.ro

Jocurile și jucăriile sunt tovarăși de necontestat ai copilăriei. Au un rol important în formarea fiecărui copil, fiind educative, dar și o sursă de distracție.

Reprezentanții magazinului online Nichiduta.ro - brand cunoscut pe piața autohonă pentru produsele oferite publicului larg - ne recomandă fără vreo reținere sa ne bucuram de jucarii de mici. Motivele nu mai trebuie menționate, sunt de la sine înțelese. Există însă o serie de aspecte ce trebuie avute în vedere pentru ca bucuria să fie cu atât mai mare - este vorba despre criteriile după care trebuie alese jucăriile, exemplificate în rândurile următoare de aceiași specialiști.

1. Siguranță și potrivire cu vârsta

Orice jucărie pe care o alegem trebuie să fie potrivită vârstei copilului. Ceea ce se alege nu trebuie să conțină elemente sau componente care să îl poată răni pe copil sau pe prietenii lui de joacă de vârstă apropiată. Practic, este inutil sa ii cumperi unui copil de câteva luni o mașină cu telecomandă sau un roboțel - nu va ști să le folosească, nu va ști cum să se joace cu ele și în plus acestea pot să prezinte componente ce pot fi periculoase pentru cel mic.

2. Siguranță - materiale, substanțe, vopseluri

De fiecare dată, la fiecare achiziție, cei care vor să ofere o jucărie unui copil nu trebuie să se asigure doar că jucăria este potrivită vârstei, ci și că este realizată din materiale care nu prezintă niciun risc pentru cel mic. Spre exemplu, nu este indicat a oferi unui bebeluș o jucărie care conține tot felul de substanțe toxice sau vopseluri, întrucât acesta are obiceiul de a duce aproape orice la gură. Materialele din care sunt realizate trebuie să fie cât mai naturale sau cel putin să nu prezinte vreun risc alergenic sau o reacție cu potențial dăunător pentru copil.

3. Să aibă și o funcție educativă

Chiar dacă rolul principal al unei jucării este cel de divertisment este recomandat ca ceea ce se alege pentru un copil să aibă și o funcție educativă. Chiar dacă e doar vorba de jucării ce stimulează simțurile, ajută la o mai bună coordonare mână-ochi sau pun la lucru mintea celor mici (de ex. puzzle-urile), trebuie să existe și un rol educativ. Poate fi vorba chiar de bucatariile copilariei din lemn pe care mulți dintre noi ni le amintim cu nostalgie - orice are și o parte educativă este indicat să fie oferit copilului, pentru a se distra și a învăța în același timp unele lucruri.

Ca recomandare finală, specialiștii de la Nichiduta.ro mai menționează un aspect: jucăria trebuie să fie compatibilă și cu temperamentul copilului. Cei mai liniștiți și introvertiți pot să se bucure mai mult de un puzzle cu care să își ocupe timpul preț de câteva ore pe zi, în timp ce copiii care sunt mereu într-o continuă mișcare vor avea nevoie de jucării de exterior precum mingi, biciclete sau alte jucării care să îi ajute să își consume nivelul de energie.

Cu aceste recomandări în minte, alegerea jucăriilor potrivite nu mai constituie nicidecum o provocare, ci o adevărată plăcere. Cei interesați pot găsi o gamă variată de soluții în acest sens în cadrul magazinului online menționat - Nichiduta.ro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5