Salariile angajaţilor CJ nu vor fi majorate, ci doar la DGASPC şi Evidenţa Persoanelor. Preşedintele Moldovan: Să nu intre domnul Bar în colaps!

Salariile angajaţilor din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nu vor fi majorate în urma adoptării legii salarizării unitare, a anunţat preşedintele Emil Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, programată lunea viitoare, figurează un proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază aferente funcţiilor publice şi funcţiilor contractuale din aparatul de specialitate al CJ BN, DGASPC BN şi Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Bistriţa-Năsăud.

         „Nu majorăm salariile. În urma discuţiei cu sindicatele  – eu am avut discuţii cu sindicatele şi la constituirea bugetului în luna ianuarie – am acceptat să aplic deciziile Curţii Constituţionale. A avut loc o creştere de salarii, la începutul anului, în momentul de faţă, la Consiliul Judeţean rămân salariile în plată. Vor creşte salariile pentru personalul de specialitate, personalul TESA, care este asimilat capitolului „Administraţie”, aproximativ 70 de oameni de la DGASPC. Din cei aproximativ 1000 de angajaţi, sunt cărora le-au fost stabilite salariile de legea salarizării, asistenţi sociali maternali, medicali, în categoriile lor profesionale. Avem 68 sau 70 de angajaţi care intră sub incidenţa capitolului „Administraţie”, unde, în urma negocierii cu sindicatele, va fi o creştere de 25%. Pentru angajaţii de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor va fi o creştere de 8%. La Consiliul Judeţean nu există nicio creştere”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         Preşedintele Moldovan a repetat că angajaţilor de la CJ nu le creşte salariul cu niciun cent. „Depinde de performanţa lor. Dacă studiaţi fondul legii salarizării, nu o spun nici peiorativ, nici ironic, decizia nivelului de salarizare este la latitudinea Consiliului. Executivul are obligaţia să prezinte propuneri şi avem două limite, limita de jos, adică salariul minim pe economie, şi limita de sus, salariul vicepreşedintelui, stabilit prin legea salarizării. La Consiliul Judeţean nu creşte salariul cu niciun cent, pentru că au crescut la începutul anului. În momentul de faţă, am făcut mai multe adrese la Ministerul Muncii, care este principalul autor al legii salarizării, şi mă interesează foarte tare dacă am dreptul să le scad. Vorbesc foarte serios. Le-am spus tuturor colegilor mei în şedinţa operativă, directorilor din CJ, că odată cu evaluarea anuală a angajaţilor din aparatul de specialitate, care e mai mult o formalitate, sunt fişe de evaluare în fiecare an cu calificative, vom face şi salarizarea. Cei care şi-au făcut ce au de făcut vor rămâne cu salarizarea pe care o au, cei care nu, voi propune  CJ grila de salarizare pentru anul 2018", a precizat Radu Moldovan.

         În context, preşedintele Radu Moldovan a făcut referire şi la declaraţiile preşedintelui CCI BN, Vasile Bar, care a spus că economia intră în colaps din cauza majorărilor de salarii din sistemul bugetar.

         „În momentul de faţă, în sfârşit, după zeci de ani, în administraţia publică locală, dar e la latitudinea fiecărui primar şi consiliu local, avem salarii civilizate, nu ca cele discutate de domnul Bar, care intră în colaps. Sper să nu intre şi personal într-un preinfarct sau infarct, domnul Bar. Mi-a produs o dezamăgire, în condiţiile în care lucrăm foarte mult şi le-am explicat tuturor, şi mediului de afaceri că nu pot cere administraţie performantă, care să le elaboreze documente, să emită avize, autorizaţii, să le dezvolte infrastructură şi să fie oameni performanţi cu 1000 lei salariu pe lună. Când din toată administraţia, după renumita ordonanţă a domnului renumit Boc, 60-100% din specialişti au plecat din public înspre privat, acum, când 1-2 mai pleacă invers, am intrat în greva foamei şi în colaps. Îl anunţ pe domnul Bar să stea extrem de liniştit că România nu intră în colaps”, a spus Radu Moldovan.

Comentarii

31/07/17 09:29
Cititor

La cei de la Pasapoarte, permise si inmatriculari, le zice "politzisti"... si nu intelegem de ce, atata vreme cat au fost mutati si nu mai fac parte din Politia Nationala . Ce fel de "militari " sau "militarizati" mai sunt astia, care stau la birou si nu fac altceva, decat activitati administrative ? Nu zice nimeni ca nu-i importanta munca lor, dar in nici un caz nu mai sunt "politisti " si eventual, cel mult niste functionari publici, ca si cei de Pensii, ca si cei de la Casa de Sanatate... Primarie ori Consiliul Judetean sau Prefectura .
De ce trebuie lor, musai marite salariile si celorlalti ba ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5