Şcoala Gimnazială Ilva Mare, gazdă pentru elevi şi profesori din Polonia şi Turcia, în cadrul unui proiect Erasmus +
Mar, 12/13/2022 - 13:47
director, prof. Dana Pop
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
În perioada 4.12.2022-10.12.2022 a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ "Together For a Better World", mobilitate ce s-a desfășurat la Școala Gimnazială Ilva Mare. Elevii și profesorii din școlile partenere au venit în România, unde au avut loc activități de protejare a mediului, conform agendei prevăzute în proiect.
În fiecare zi au avut loc numeroase activități de informare și conștientizare a problemelor ecologice cu care se confruntă Planeta. Luni, cadrele didactice împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Ilva Mare au pregătit un scurt spectacol pentru a întâmpina țările partenere,Turcia și Polonia. Ulterior, fiecare școală implicată în proiect și-a prezentat școala și țara de proveniență pentru a ne familiariza cu diferitele culturi din care facem parte. În a doua parte a zilei, a avut loc primul concurs intitulat "Treasure Hunt" (Vânătoarea de Comori) care s-a desfășurat la Pepiniera din Lunca Ilvei. Elevii au avut de parcurs un traseu, de rezolvat indicii, iar la găsirea comorii au avut parte de un cadou pe măsură: au primit niște arbori pe care i-au plantat în mini-grădina Erasmus din curtea școlii.
În următoarea zi, elevii, împreună cu profesorii coordonatori au realizat poeme și scenete cu titlul "Save the Planet!". Pe urmă, elevii au mers la Centrul Turistic din Rodna, unde li s-a prezentat Parcul Național Munții Rodnei. Iar pentru a înțelege practic prezentarea de la centru, elevii au vizitat Parcul Național Munții Rodnei, vizită care a fost un real prilej de a conștientiza importanța pe care o are fiecare în salvarea Planetei.
Miercuri, toți elevii şcolii au fost implicați in parada Costumelor ECO. Folosind materiale reciclabile, multă imaginație și creativitate, aceștia au realizat costume și le-au purtat cu mare mândrie.
În următoarea zi de activități, joi, cei implicați în proiect au vizitat Tășuleasa Social unde au participat la câteva prezentări și activități împreună cu reprezentanții asociației. Apoi, micii salvatori ai Planetei au plantat câte un copac. De asemenea, toți participanții au vizitat Inspectoratul Școlar unde au diseminat activitățile din acea săptămână.
În ultima zi de mobilitate, s-au desfășurat activități de ecologizare, prezentări cu privire la importanța reciclării și colectării selective a deșeurilor și au fost diseminate rezultatele activităților. Toate aceste experiențe au fost incluse într-o broșură.
La finalul zilei s-a făcut evaluarea primei mobilități, elevii și profesorii implicați au primit certificate și s-a discutat deschis despre această experiență unică. Feedback-ul a fost unul pozitiv din partea tuturor, activitățile desfășurate au avut un mare impact asupra profesorilor, elevilor, părinților și întregii comunități.
Țin să mulțumesc tuturor factorilor implicați în desfășurarea activității, cadrelor didactice din Școala Gimnazială Ilva Mare, părinților care au găzduit elevii școlilor partenere, domnului primar Cicșa Stelian Octavian, domnul viceprimar Ionel Tomi, domnului primar din Lunca Ilvei- Lupșan Flaviu, domnului inginer Timiș Octavian, domnului Filipoiu Timoftei, domnului Alin Ușeriu și tuturor instituțiilor care au colaborat cu noi, în vederea desfășurării cu succes a activităților. Mulțumesc doamnei profesoare de limba engleză Pop Iulica Rebeca pentru munca asiduă și perpetuă în cadrul acestui proiect!
Mulțumesc domnului inspector şcolar general, prof. Cristian Nicula, doamnei inspector pentru proiecte educaționale. prof. dr. Doina Macarie, doamnei inspector pentru educație permanentă, prof. Violeta Rogozan, doamnei inspector pentru management, prof. Mia Bozga și doamnei director de la CJRAE, Daniela Hudrea, pentru frumoasa primire din cadrul Inspectoratului!
Citiţi şi:
- Încă o activitate ERASMUS+ dusă la bun sfârșit, la Școala Gimnazială Ilva Mare
- BECLEAN: Tradițiile și valorile spirituale sunt păstrate pe pământul românesc. Mereu, bucuroși de oaspeți! De această dată din Portugalia, Italia, Croația şi Grecia
- Ziua învățării nonformale- Diseminarea Proiectelor Erasmus la Năsăud
- Oaspeţi din Cehia, Portugalia, Lituania, Italia, în Salva
- Mobilitate Erasmus+ în Bistrița în cadrul proiectului „Think Global, Act Local!” al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Pentru un scriitor, apariția unei noi cărți reprezintă o bucurie și mulți dintre ei aleg...
Comentarii
Alexandru -
Dum, 17:13
O mică precizare: biserica a fost construită de greco-catolici și confiscată de comuniști în 1948,...
Rus Augustin -
Dum, 16:42
LA MULȚI ANI ! domnule profesor, să fiți tot așa de activ și creativ ca și până acuma. Sunt...
Voicu Ionel -
Sâm, 16:30
Dumnezeu sa o odihneasca!, un om si un dascal
in adevaratul sens al cuvantului cu o intuitie...
Radu -
Sâm, 15:55
Prea multe "sofisme" si analize sofisticate, când în realitate lucrurile sunt mult mai simple....
Cristina Veja -
Vin, 13:28
La mulți ani Părinte! Dumnezeu să vă dea viață lungă și frumoasă
Aniversări
La popas aniversar, 6 ianuarie, gândurile noastre bune se îndreaptă către doamna Cecilia Pop, Coordonator personal de specialitate la Centrul de...
Cu ocazia zilei de naştere, 6 ianuarie, adresăm cordiale urări de sănătate, bucurii şi putere de muncă, domnului MIRCEA OLIV, critic de artă.
La...
În zi de naştere, urăm domnului prof. IOAN SENI, scriitor, președinte de onoare al Despărțământului ASTRA Năsăud, multă sănătate, putere de muncă,...
Adaugă comentariu nou