Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”-un sfert de veac de existenţă

prof. Claudia Feldrihan

Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” a sărbătorit în intervalul 4-6 noiembrie 2014 un sfert de veac de “existenţă”, aniversare cu ocazia căreia s-au organizat numeroase activităţi dedicate atât elevilor, cât şi părinţilor acestora şi nu în ultimul rând cadrelor didactice.
Sub deviza “Împreună pentru viitorul copiilor nostri!”, activităţile au fost coordonate d-na dir. prof. Iacob Lucica Maricia, dl. dir. adj. prof. Ilieş Ioan şi d-na prof. Moldovan Corina, în calitate de consilier educativ cu sprijinul necondiţionat al Comitetului de părinţi condus de dl.Olari Ioan. “Zilele Şcolii” au debutat în cadru festiv, marţi, 4 noiembrie cu alocuţiunea d-nei director care a prezentat Cartea de onoare şi o parte din istoricul instituţiei, pe care l-a completat ulterior unul dintre foştii manageri, d-na prof. Petruţiu Rodica.
Pentru că atunci când te gândeşti la “Şcoală” te copleşesc frânturi de imagini, chipuri şi emoţii, pentru că înainte de toate ŞCOALA e o mare familie în care se trăieşte cu bucurie, dăruire şi sacrifiu de sine, elevii au sărbătorit evenimentul şi sub forma Balului Miss şi Mister Boboc (coordonat de d-na. prof. Moldovan Corina) care i-a desemnat drept câştigători pe Hanţiu Mara şi Avram Cosmin-ambii elevi în clasa a V-a B.
Pentru părinţi şi profesorii a avut loc o confruntare sportivă amicală pe terenul “sportului rege”, pentru ca în ziua următoare să se demonstreze tuturor că “Elevii au talent!” prin intermediul expoziţiei cu vânzare iniţiată de d-na. prof. Moisil Gabriela. De la origami, la împletituri, cutiuţe ornamentale, machete, brelocuri, felicitări, desene, toate produsele expuse au devenit o carte de vizită pentru creatorii lor, care au participat apoi la Carnaval (activitate gestionată de d-na prof.Stoica Alexandra).
Având ca locaţie Teatrul de vară, Carnavalul a fost de departe cel mai îndrăgit eveniment, deoarece Comitetul de părinţi al instituţiei, a captat atenţia participanţilor cu spectacolul Trupei de teatru Al.Misiuga, dansurile populare coordonate de dl. învăţător Luncean Vasile, demonstraţia de Taekwondo a Clubului Ilyo, trupa de balet a Şcolii Populare de Arte, concursurile amuzante şi premiile impresionante-tablete, mp3-uri , ceasuri. La acest eveniment ne-a onorat cu prezenţa şi d-na. insp. şc. gen. prof. Tabără Camelia.
Joi, elevii au pătruns în tainele meseriei de dascăl, devenind ”Profesori pentru o zi“, manifestările dedicate acestui eveniment finalizându-se cu tradiţională masă rotundă ai cărei responsabili au fost dl.Olari Ioan şi d-na. prof.Titieni Dana.
Ca orice sărbătorit care a avut parte de o aniversare reuşită, dorim să mulţumim tuturor cadrelor didactice, părinţilor şi nu în ultimul rând elevilor care s-au implicat activ, dar şi absolvenţilor instituţiei, absolvenţi care la ceas aniversar ne-au transmis gândurile lor pline de lumină şi speranţă, dintre care spicuim:

Mi-e dor de scoala mea si port in suflet
Respect si dor si drag de tot ce-am "adunat"
Prin daruirea dascalilor sinceri
Pe care-n viata i-am aplaudat.....

Si m-am gandit la ei de fiecare data
Cand m-am "batut"cu greul de departe
Dar am razbit c-am ascultat de dansii
Si-am inteles ce-nseamna sa ai carte

Multi ani frumoasa scoala de renume
Si dascalilor ce "slujesc" in tine
Acolo,undeva,pe coridor si-n banca
Lasat-am si eu semne .....sper de bine.

Multi ani copii cu ghiozdane pline
Sa nu va plangeti ca va e prea greu
Doar ascultati povata scolii voastre
Mai povestim .....cand mergeti la liceu.......

Salut familia din “gene 6”
Cu sufletul deschis, cu dor si bucurie,
Sunt sigura ca din aceasta scoala
Pe poarta vor iesi doar OAMENI de-omenie!

Elena Kuji, absolventa Generatia 2006

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5