Scriitorii bistriţeni, într-o carte aparte, alături de colegii din Uniunea Scriitorilor

„Bon de mână pentru poezie” este numele celei mai recente antologii alcătuită de criticul Irina Petraş, preşedinta Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj. De-a lungul lunii martie, scriitorii s-au legitimat cu un bon de mână pentru poezie, adică o foaie de hârtie pe care sunt scrise de mână fragmente din scrisul personal, dar şi o strofă din poetul preferat, nelipsind semnătura.
Antologia aduce astfel un elogiu scrisului de mână, puţini dintre noi ştiind că avem şi Ziua Internaţională a Scrisului de Mână, pe 23 ianuarie. În acelaşi timp, este şi un elogiu pentru Ziua Internaţională a Poeziei – 21 martie.
Cartea manuscriselor poeţilor, care va avea, cu siguranţă, valoare în timp, bucurându-ne de caligrafia fiecăruia în parte, poate fi consultată şi pe site-ul Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj.
Din judeţul nostru sunt prezenţi Cornel Cotuţiu, (cu singurele versuri compuse în adolescenţă), Vasile Filip, Leon Iosif Grapini, Valentin Marica, Menuţ Maximinian, Gavril Moldovan, Olimpiu Nuşfelean, Maria Oltean, Gavril Pompei, Flore Pop, Flavia Teoc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5