Supersitiții din popor legate de încălțăminte

Tu după ce te ghidezi atunci când mergi la cumpărături în căutarea pantofilor perfecți? Modelul, calitatea acestora sau bugetul sunt doar câteva dintre criteriile de care ții cont, nu-i așa? Suntem de acord cu tine că n-ar trebui să iei în calcul superstițiile care circulă în popor despre alegerea și purtarea condurilor! Totuși, te invităm să descoperi câteva dintre acestea, nu înainte de a-ți da un pont: poți achiziționa pantofi stiletto eleganți de pe Kalapod.net!

 

Pantofii vechi, aducători de noroc

 • Știai că în popor se spune că încălțămintea veche este înzestrată cu un noroc aparte? Ba chiar mai mult decât atât, spun superstițioșii, vei resimți acest efect magic al pantofilor de care ai fi fost tentat să te descotorosești dacă îi porți într-o zi de vineri, pe data de 13!

 

Pantofii ghinioniști 

 • Chiar și așa, este de preferat să ai grijă cum îți așezi pantofii. Încălțămintea întoarsă cu talpa în sus poartă ghinion și prevestește un pericol. De asemenea, pantofii puși încrucișați pe podea atrag neplăceri. 

 • Într-o altă superstiție se pretinde că nu este bine să îți lași pantofii sub pat, mai ales dacă ai orientat vârfurile acestori spre înăuntrul patului. Pantofii noi așezați astfel sub pat îți pot aduce coșmaruri! 

 • În plus, pantofii puși pe masă atrag neînțelegerile cu cineva apropiat. De altfel, nu se recomandă nici ca aceștia să fie așezați pe scaun. 

 • O altă superstiție cel puțin ciudată spune că, pentru a alunga ghinionul pe care îl ai într-o afacere, trebuie să arzi încălțămintea celei mai bătrâne femei pe care o cunoști. 

 

Pantofii...în dragoste 

 • Diverse semnificații le-au fost atribuite condurilor și în chestiuni care țin de dragoste și căsătorie. De exemplu, în Anglia se obișnuiește și acum să se lege de spatele mașinii în care se află mirii mai multe perechi de pantofi vechi, pentru a le aduce acestora norocul în dragoste!

 • Dacă ești domnișoară de onoare la un astfel de eveniment, leagă unul dintre pantofii tăi în spatele mașinii mirilor și atragi șansele ca destinul să-ți scoată în cale un soț!

 • Pe de altă parte, în cadrul nunților tradiționale din Irlanda, pantoful stâng al mirelui se lasă fără șiret sau cataramă. Motivul? Se spune că, în acest mod, sunt alungate vrăjitoarele care fură vigoarea mirelui în noaptea nunții!

 • Știai că, dacă șireturile încălțărilor tale se desfac persoana pe care o placi se gândește la tine? 

 

Pantofii care îți călăuzesc drumul 

 • În Asia, locuitorii lasă o pereche de pantofi în fața ușii înainte de a porni într-o călătorie mai lungă. În cultura lor se crede că acest lucru îi vor ajuta să se întoarcă acasă fericiți și plini de energie. Același lucru se face în anumite zone și atunci când mirele sau mireasa pleacă de acasă, pentru a atrage norocul asupra lor. 

 • Știai că pantofii sunt considerați darul ideal pentru cererea în căsătorie? Potrivit superstițioșilor, un bărbat nu ar trebui să îi ofere niciodată iubitei sale un astfel de cadou - despre care se spune că simbolizează dorința de a merge împreună la drum - dacă nu vrea să o aibă alături toată viața. 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5