Tainele calculatorului, descoperite de 84 cadre medicale bistriţene

Un număr de 84 de cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud (medici, asistente etc.) vor dobândi gratuit competenţe în utilizarea calculatorului, iar opt dintre acestea vor candida şi pentru obţinerea permisului ECDL. La finalul programului de iniţiere IT, absolvenţii vor primi un certificat prin care se girează “abilităţi de utilizare a calculatorului”, sub sigla Miniserului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Anunţul a fost făcut, ieri, de către Monica Păltineanu, la lansarea proiectului “TIC-instrument de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii”, derulat de SC Brahms Internaţional SRL din Braşov, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud.

Cadrele medicale vor fi selectate după principiul “primul venit, primul servit”, lista de înscrieri fiind încă deschisă. Cursurile vor debuta în 28 februarie, la sediul Colegiului Medicilor, cu două serii de câte 12 angajaţi din sectorul medical, incluzând, pe parcursul a 84 ore, principalele tehnici de utilizare a calculatorului şi de prelucrare a informaţiilor. Firma din Braşov va pune la dispoziţie echipamente de tehnică de calcul, iar formatori au fost selectaţi cei de la Centrul ECDL din Bistriţa.

Potrivit managerului de proiect Monica Păltineanu, judeţul nostrum a fost cuprins în acest proiect-strategic la insistenţele staff-ului Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud, reprezentat de dr. Dănuţ Cocoi, în condiţiile în care foruri profesionale din 27 de judeţe şi-au exprimat intenţia de a fi partenere. De altfel, preşedintele CM BN, dr. Dănuţ Cocoi, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că posibilitatea de a instrui 84 de cadre medicale în lucrul cu calculatorul, cu profil pe acte medicale, a fost o oportunitate foarte bună pentru sistemul bistriţean. Beneficiile acestor cursuri trebuie correlate, spune doctoral bistriţean, cu “una din cele mai grave şi cronic boli ale sistemului medical, şi anume birocraţia”.

Proiectul este finanţat prin FSE în cadrul POS Dezvoltarea Resurselor Umane, valoarea totală reprezentând 3,847 milioane lei.

Obiectivul general vizează creşterea calităţii serviciilor medicale prin îmbunătăţirea adaptabilităţii a 552 angajaţi (indiferent de pregătirea profesională şi de funcţie) din domeniul sănătăţii. Grupul ţintă a fost selectat din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bacău, Braşov, Mureş, Hunedoara şi Vâlcea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5