Te muți într-o locuință nouă? 7 aspecte de luat în considerare

Mutarea într-o nouă casă reprezintă pentru mulți oameni un motiv de bucurie, însă, deseori, și o sursă uriașă de stres. Există o mulțime de aspecte pe care trebuie să le iei în calcul, iar faptul că vei avea de împachetat și organizat extrem de multe lucruri poate fi cu adevărat copleșitor. În plus, și procesul în sine include câteva etape destul de anevoioase. Așadar, cum poți face față acestui nou capitol din viața ta? Iată câteva aspecte demne de luat în considerare, ca să ai parte de o mutare ca la carte:

  1. Fă un plan de acțiune

Poate că lucrurile ți se par simple, doar că, în realitate, ar fi bine ca organizarea mutării să înceapă cu minim trei săptămâni înaintea momentului efectiv. Ai nevoie de timp pentru sortarea lucrurilor, curățenia în vechea și noua locuință, împachetat, liste de cumpărături, documente, schimbarea adresei și multe altele. Așadar, înainte de toate, pune la punct un plan de acțiune ca să poți trece mai ușor peste acest moment. Stabilește-ți prioritățile și încearcă să împarți sarcinile pe zile și, dacă este cazul, între membrii familiei. În acest fel, vei scăpa de apăsătoarea întrebare „Cu ce să încep?”.

  1. Fă o evaluare generală a lucrurilor tale

Atunci când plănuiești să te muți este o ocazie numai bună să sortezi lucrurile vechi pentru a te decide ce păstrezi și ce nu. De preferat ar fi să renunți la o parte dintre ele, mai ales la piesele mari și greoaie. De exemplu, este dificil și costisitor să muți o canapea sau un dressing, așa că poți lua în calcul vânzarea vechii tale case cu o parte din mobilă. Important este să pui în balanță fiecare aspect și să scapi de lucrurile inutile, astfel încât în momentul marelui eveniment să știi exact care sunt obiectele ce vor merge cu tine în casă nouă.

  1. Analizează cu atenție noua locuință

Fără îndoială, ai făcut deja suficiente verificări în locul unde urmează să te muți. Doar că, pe lângă analiza instalațiilor, ușilor, ferestrelor sau finisajelor, trebuie să cunoști foarte bine spațiul pe care îl vei amenaja. Practic, este esențial să iei fiecare încăpere în parte și să faci măsurători ca să știi care dintre vechile lucruri va încăpea aici sau unde le vei depozita.

  1. Gândește-te cum vei organiza transportul

Te descurci pe cont propriu sau apelezi la o firmă care să te ajute cu demontarea/montarea mobilierului, manipularea și transportul tuturor lucrurilor tale? Dacă distanța față de noua casă este considerabilă și nici nu ai la dispoziție foarte mult timp, este esențial să te organizezi din vreme. În general, o companie din domeniu se va ocupa de foliile de protecție sau sistemele de prindere pentru bunurile tale. Însă, dacă nu are așa ceva sau îți vei transporta lucrurile pe cont propriu, ai responsabilitatea de a te ocupa și de aceste produse.

  1. Stabilește lista de cumpărături pentru noua casă

Faptul că ai găsit un loc care îți place nu înseamnă că vei scăpa de investiții. Printre lucrurile de care vei avea nevoie încă de la început se numără produsele pentru curățenie sau accesoriile și consumabilele pentru bucătărie și baie. Mai mult ca sigur o saltea calitativă trebuie să-și găsească locul pe lista de cumpărături, la fel și perdelele, draperiile ori jaluzelele. În funcție de situație, poți avea nevoie de câteva electrocasnice noi, dar și de alte obiecte precum o trusă cu scule, mai multe umerașe pentru haine, corpuri de iluminat sau o masă de călcat.

  1. Pune etichete și împachetează pe categorii

Oricât de multe sau puține lucruri ai avea, nu-ți va fi deloc simplu să le aranjezi pe toate în casa cea nouă. Vei avea nevoie de câteva zile bune sau chiar săptămâni până vor sta toate la locul lor. Ca să-ți fie mai ușor, este indicat să etichetezi fiecare cutie și să împachetezi pe categorii.

  1. Schimbă încuietorile noului cămin

Chiar dacă vorbim despre un imobil nou construit, primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul imediat ce ai primit cheile este sa schimbi încuietorile. Iar dacă locuința are și o alarmă, nu uita să-i resetezi codul cu unul știut doar de tine.

Experiența mutatului într-o nouă casă poate fi intensă și epuizantă. Ai grijă să te organizezi cât mai bine și să faci verificări duble la orice pas ca să te asiguri că totul este în regulă.

Sursa foto: https://images.pexels.com/photos/4569303/pexels-photo-4569303.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5