Tinerii liberali s-au şcolit la Sinaia

Delegația CSL Bistrița Năsăud, a participat duminică, 3 noiembrie 2013, la închiderea primei ediții a Școlii Liberale de Economie ”Friedrich Hayek”, care a avut tema ”Liberalism și antreprenoriat”. Evenimentul, desfășurat la Sinaia, timp de 4 zile, a fost organizat de Cluburile Studențești Liberale, în parteneriat cu Fundația ”Friedrich Naumann”.

La sesiunea de închidere a Școlii liberale de economie ”Friedrich Hayek”, care a avut loc în ”Sala Ferdinand”, din incinta Cazinoului din Sinaia, au participat: Crin Antonescu, președinte PNL, Eduard Hellvig, secretar general, Relu Fenechiu, deputat, vicepreședinte PNL, Mihai Voicu, vicepreședinte PNL, Ministru pentru Relația cu parlamentul, vicepreședinte PNL, Florin-Alexandru Alexe, vicepreședinte PNL, președinte TNL și gazdele întregului eveniment Claudia Benchescu, președinte CSL, Mircea Roșca, deputat, președinte PNL Prahova, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, Flavian Stoica, președinte CSL Prahova.

Pe perioada evenimentului, au mai fost alături de studenții liberali: ministrul Cristian David, secretarul de stat Valentin Șoneriu, președintele CJ Ilfov Marian Petrache, deputații PNL de Prahova: Grațiela Gavrilescu, Virgil Guran, Paul Dumbrăvanu, vicepreședintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, senatoarea PNL Doina Tudor, deputații PNL: Laurențiu Țigăeru, Alina Gorghiu, Ionuț Stroe, Radu Surugiu, Costel Alexe, secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache, directorul Fundației Friedrich Naumann Daniel Kaddik, fostul Secretar de stat în Ministerul Finanțelor din Bulgaria Iliya Lingorski, antreprenorul bulgar Teodor Minev, consultantul în comunicare Violeta Vijulie, lector univ. dr. Gabriela Horga, liderii Clubului Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali: Răzvan Silaghi, Răzvan Măgean și Silviu Eana.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a felicitat studenții liberali pentru inițiativa de a concepe o Școală liberală de economie și a punctat, în context: ”…de câte ori discutăm despre liberalism economic, despre ce se poate face astăzi în economia unei țări ca România, din punct de vedere liberal, să corelăm aceste lucruri, să ridicăm cât se poate capul și să vedem că nu prea mai putem discuta acest lucru dincolo de contextul european.”

De asemenea, președintele Crin Antonescu, le-a transmis studenților liberali încrederea în viitorul PNL: ”…Partidul Național Liberal stă astăzi, și pentru următorii ani, pe axul central al politicii românești,
în sensul în care nu există și nu poate exista guvernare coerentă și legitimă fără Partidul Național Liberal, pe de o parte, și, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă și capabilă să realizeze obiectivele politice ale dreptei în afara Partidul Național Liberal sau fără Partidul Național Liberal.”

”Prin noi înșine!” – a fost îndemnul pe care președintele PNL Prahova, Mircea Roșca, l-a adresat tinerilor la ceremonia de închidere a Școlii CSL. Domnia sa a subliniat importanța valorilor liberale economice și rolul esential pe care îl au studenții liberali în promovarea acestora. ”Școala liberală de economie ”Friedrich Hayek” reprezintă o premieră în peisajul școlilor politice organizate în România și nu mă refer doar la Partidul Național Liberal, ci și la celelalte partide. Faptul că studenții liberali au fost primii care au avut o asemenea inițiativă mi se pare un lucru firesc - pentru că dezvoltarea economică este esența liberalismului – care mă bucură, cu atât mai mult cu cât această primă ediție s-a desfășurat aici, la Sinaia, în județul Prahova.”

Claudia Benchescu, președinte CSL, a declarat: ”La aceată școală organizată de CSL au participat 100 de studenți din toată țara. Timp de 4 zile am vorbit despre economie, din cele mai diverse perspective. Am trecut în revistă principiile clasice ale liberalismului, am discutat despre neoliberalism, al cărui initiator este Friedrich Hayek, cel care, alături de Ludwig von Mises, a pus bazele teoretice ale capitalismului actual, care se deosebește fundamental de forma inițială, denumită ilustrativ ”capitalism sălbatic”. Am discutat, de asemenea, despre PNL și despre principiile și măsurile economice pe care a urmărit să le implementeze în perioadele de guvernare, încă de la înființarea sa, în 1875. Toate aceste lucruri au fost posibile având drept lectori, români și străini, profesori universitari, antreprenori și lideri politici liberali. Consider că a fost un success pe care îl vom reedita anul viitor.”

După festivitatea de închidere a Școlii CSL, studenții liberali au participat la evenimentul ”România pentru mediul de afaceri”, organizat de Tineretul Național Liberal sub forma unei întâlniri între președintele PNL, Crin Antonescu și reprezentanții mediului de afaceri. Reuniunea a adus laolaltă peste 400 de persoane interesate de viziunea economică a PNL, din diverse ipostaze: antreprenori, manageri, lideri ai unor organizații neguvernamentale, patronate sau sindicate, parlamentari, reprezentanți guvernamentali, profesori universitari, jurnaliști de specialitate.

Departamentul de comunicare al CSL Bistrița Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5