Trupa Reea a promis și s-a ținut de cuvânt ! Astăzi a fost inaugurată sala Cercului de muzică din cadrul Clubului Copiilor din Năsăud

Zi mare, zi de sărbătoare sufletească pentru comunitatea năsăudeană. Clubul Copiilor Năsăud și-a inaugurat sala în care își desfășoară activitatea Cercul de muzică vocal/ instrumental, condus de domnișoara prof. Alexandra Bindea. Inițiatorii și realizatorii acestui proiect de suflet a fost Trupa Reea Cover Band. Le-au fost alături sponsorii și colaboratorii apropiați dar și o mână de voluntari care au executat lucrările de renovare și modernizare. Printre cei care au pus umărul, alături de Trupa Reea, pentru a realiza acest vis al copiilor talentați din oraș, se numără: Primăria și Consiliul Local al Orașului Năsăud, Casa de Cultură "Liviu Rebreanu", MOV Entertainment, Dimex Company 2000, Horatius, Sound 36, Syro, Bistrițeanul, Intex S.A., Moments by Kovacs, Radio Transilvania, Urbana S.A., Ocolul Silvic Năsăud, Clubul Rotary, Yves Rocher, Peromex, Radio Someș, Miron Construct, Clubul Rotary, Sound Tehnics, S.C. Al Cristalin S.R.L., voluntarii V.B., T.D., C.C., M.B., Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Năsăud, Magazinul Axa Năsăud și Pensiunea La Han.
Directorul Clubului Copiilor din Năsăud, prof. Dorina Buia a adus mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru realizarea acestui proiect: „Când au venit băieții prima dată de la Trupa Reea, Alex și cu Darius, și mi-au povestit despre proiectul lor de a moderniza și dota cercul de muzică al clubului am fost foarte emoționată, la fel cum sunt și astăzi, deoarece la noi nu se prea oprește lumea să ofere ceva, sau să investească în dotări pentru educația copiilor care frecventează această instituție. Noi funcționăm după un sistem non-formal, copii vin aici din plăcere, în timpul lor liber Nu avem cataloage,constrângeri de nici un fel şi încercăm prin activitatea noastră să îi îndrumăm să -și găsească vocația. Trupa Reea a reușit să facă ceea ce nimeni nu a reușit până acum. Sperăm să le răsplătim binele și până în vară să realizăm un fel de ,,trupă mică Reea,, care să concerteze cu aceste instrumente. Mulțumim și părinților acestor copii talentați care se implică și care doresc astfel de activități.... Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud este principala şcoală de provenienţă a elevilor, dar parteneri educaționali ne sunt toate şcolile din oraş şi localităţile limitrofe. Mulțumesc și managerului Casei de Cultură Liviu Rebreanu, Silviu Rus care ne sprijină necondiționat în realizarea spectacolelor de anvergură pe care le susţinem. Așteptăm toţi copiii care doresc să aibă activități extrașcolare să vină la noi ! ”
Alexandru Ionașc, fondatorul Trupei Reea: „Sunt mulțumit de rezultat...este pe măsura așteptărilor și conform proiectului inițial. Ideea ne-a venit de la faptul că, pe vremea când eram elev și studiam la Năsăud mi-am făcut o trupă de muzică cu care cântam la Maialul elevilor năsăudeni. Tot atunci am cerut un spațiu și ni s-a oferit podul liceului. Iată că acum acești copii au un spațiu al lor unde pot să exerseze cu dotări corespunzătoare. În acest proiect m-a ajutat foarte mult colegul și prietenul meu Darius Talpoș care a dus greul acestui proiect. Tocmai de aceea am dorit să îi ajutăm pe cei care vin din spate să–şi dezvolte talent muzical . Tot ce se întâmplă aici și acum îi va ajuta să evolueze. Muzica te face mai bun și te apropie de Dumnezeu și prin asta încurajez pe toți care au copii să îi implice în astfel de activități pentru că este un lucru extraordinar care te ajută în viață și îți deschide posibilități nebănuite”.
După scurte discursuri susținute de Silviu Rus, Darius Talpoș, Lucreția Mititean și Floarea Pleș, cei prezenți au avut ocazia să vadă pe un video proiector imagini care au surprins gradual lucrările de modernizare. Imaginile au fost vizualizate pe un fundal sonor, un mini concert pentru cei prezenți susținut de talentații elevi ai profesoarei Alexandra Bindea: Mihai Manciu, Dinuța Cloșcă și Tănase Luiza.
Trupa Reea a împlinit astăzi visul copiilor care frecventează Cercul de muzică vocal/instrumental al Clubului Copiilor din Năsăud. Au promis și s-au ținut de cuvânt ! Pe viitor, sunt semne că și alte cercuri vor fi modernizate cu ajutor din partea comunității. Iată că, puterea exemplului pozitiv funcționează la Năsăud și Trupa Reea a fost promotorul acestei idei !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5